Feedback Continuu | Cum încurajezi angajații să acorde feedback?
feedback continuu

Cum încurajezi angajații să acorde feedback continuu?

Cum încurajezi angajații să acorde feedback continuu?

Lectură de 4 minute

De ce este important ca membrii unei companii să acorde feedback continuu? A oferi și a primi feedback este o metodă esențială pentru succesul pe termen lung al oricărei organizații. Companiile au nevoie de relatii profesionale sănătoase, bazate pe colaborare, iar cele mai puternice relații sunt construite pe o comunicare eficienta. Aici intervine ideea de feedback continuu asupra proceselor, stilurilor de lucru și ale ideilor, împărtășit atât de manageri, cât și de ceilalți membri ai companiei.

Citește și:

» Cinci aptitudini profesionale necesare pentru o muncă eficientă în echipă
»
Valorile companiei, tot mai importante pentru angajați

Cum contribuie feedbackul la dezvoltarea organizationala?

Atunci când angajații împărtășesc un feedback continuu despre activitatea companiei, a oamenilor și a proceselor, poți evalua și îmbunătăți mai ușor aceste aspecte. De asemenea, feedbackul este important deoarece ajută la eliminarea sau diminuarea obiceiurilor negative și permite echipelor să lucreze mai eficient spre îndeplinirea obiectivelor.

Atunci când este acordat într-un mod potrivit, feedbackul poate crea un mediu de lucru mai eficient și mai plăcut. Totuși, obținerea acestui feedback poate fi dificilă și, uneori, angajații se pot simți nesiguri sau incomodați să își exprime opiniile.

De ce să soliciți feedback continuu din partea angajaților?

Dacă asculți ceea ce au de spus angajații, șansele să se simtă împuterniciți și motivați să performeze la cel mai înalt nivel cresc de 4,6 ori, informează cei de la Salesforce într-un articol. Atunci când managerii sunt deschiși la feedback, se construiește încredere în interiorul echipei, iar aceasta devine mai unită. În plus, poate preveni transformarea unor probleme minore în probleme majore.

De asemenea, solicitarea unui feedback continuu din partea angajaților contribuie la succesul general al companiei pe o perioadă îndelungată. Caută să obții părerea angajaților atât despre propria lor performanță, cât și despre mediul lor de lucru, pentru a avea o imagine de ansamblu. În continuare, îți vom prezenta câteva idei care pot încuraja angajații din compania ta să acorde feedback continuu.

Creează un mediu deschis în care să-și exprime opinia

feedback continuu 2

Un mediu de lucru deschis și prietenos poate face o diferență semnificativă în ceea ce privește deschiderea angajaților tăi în a oferi feedback continuu. Asigură-te că angajații tăi știu că feedbackul lor este important și că va fi primit cu deschidere din partea ta. Creează un climat de încredere și oferă-le constant ocazia de a-și împărtăși opinia și sugestiile de îmbunătățire.

Încurajează feedbackul imediat

Feedback-ul imediat poate fi mai ușor de primit și de oferit. Încurajează angajații tăi să ofere feedback imediat atunci când observă o situație care necesită o îmbunătățire sau o schimbare. Aceasta poate ajuta la prevenirea apariției unor probleme mai mari în viitor.

Folosește tehnologia pentru a ușura procesul de feedback

Tehnologia potrivită facilitează procesul de feedback continuu. Există numeroase instrumente digitale, așa cum este un soft resurse umane, care pot fi utilizate pentru a ajuta la colectarea și organizarea feedback-ului de la angajați. True Evaluarea Angajaților este o platformă intuitivă prin care îți poți exprima opinia în legătura cu performanța angajaților, și în care pot și ei la rândul lor să ofere feedback.

Progamează acum un demo gratuit al soluției dezvoltate de UCMS by AROBS!

Oferă feedback constructiv

Atunci tu când îți exprimi părerea despre activitatea angajaților, oferă feedbackul într-un mod constructiv și pozitiv. Folosește un ton calm și profesionist și încearcă să oferi feedback în mod specific și detaliat. Încurajează angajații tăi să ofere feedback în același mod și să ofere sugestii specifice pentru îmbunătățire.

Recompensează feedbackul

feedback continuu 3

Recompensarea feedbackului poate fi un mod excelent de a stimula angajații să ofere feedback. Aceasta poate fi realizată prin recompensarea angajatilor utilizând anumite sisteme de recompensare, cum ar fi: experiențe și cadouri personalizate, vouchere pentru hobby-urile lor, programe de wellbeing sau ocazia de a urma un program de training angajati, pentru a-și dezvolta anumite abilități. De asemenea, poți recompensa angajații prin simpla recunoaștere și apreciere publică a feedbackului oferit.

Asigură-te că feedbackul este urmat de acțiune

Asigură-te că feedbackul pe care îl primești este urmat de acțiune. Încurajează angajații să ofere feedback continuu și asigură-te că opiniile lor sunt luate în considerare și că au anumit efect asupra acțiunilor și proceselor care pot avea parte de îmbunătățiri, în urma sugestiilor oferite de aceștia. Astfel, angajații vor fi mai deschiși să ofere cu regularitate feedback.

Descoperă metodele preferate de angajați

Întreabă angajații despre preferințele lor privind procesul feedback continuu, cum ar fi modul preferat de a oferi feedback sau frecvența cu care își doresc să-și împărtășească opiniile. În acest fel, vei putea personaliza procesul de feedback continuu și vei fi mai bine pregătit să răspunzi nevoilor specifice ale fiecărui angajat.

Prioritizează feedbackul continuu în compania ta

Încurajarea angajaților să acorde feedback continuu poate fi un proces simplu, dar important, care în cele din urmă ajută la îmbunătățirea performanței companiei și a culturii organizaționale. Nu uita să apreciezi și să recompensezi feedbackul primit, pentru a încuraja angajații să continue să-și exprime opinia. Prin împărtășirea unor idei importante care să eficientizeze activitatea profesională, vor contribui la succesul companiei pe termen lung.