Externalizare Payroll | Cum pot fi îmbunătățite serviciile externe de payroll?
externalizare payroll

Cum pot fi îmbunătățite serviciile de externalizare payroll?

Cum pot fi îmbunătățite serviciile de externalizare payroll?

Lectură de 4 minute

Numeroase companii apelează la servicii de externalizare payroll, atunci când nu au personal disponibil pentru operațiunile de salarizare, ori din alte cauze care le impiedică să fie realizate intern. Pentru funcționarea optimă a unei organizații, eficientizarea activităților financiar-contabile este esențială. Prin urmare, delegarea acestor sarcini către o companie ce oferă servicii de externalizare payroll poate fi soluția ideală pentru multe afaceri. Aceste servicii pot fi îmbunătățite prin implementarea digitalizării, mai precis a unei soluții digitale de payroll pentru realizarea calculului de salarii și a altor operațiuni asociate salarizării.

» Cum ajută aplicația dp-Payroll companiile BPO
»
Când e necesar să alegi externalizarea serviciilor de administrare de personal?

Externalizare payroll către firme specializate

Multe bussinesuri își desfășoară intern activitatea de salarizare, însă există numeroase organizații de diferite dimensiuni care au nevoie să își externalizeze calcularea salariului pentru fiecare angajat. Gestionarea plăților este o sarcină complexă și implică mai mulți factori, înainte de a genera și trimite fluturasi de salariu. În plus, există diferite sancțiuni și amenzi pentru nerespectarea unor termene sau a unor norme legislative. De aceea, externalizarea proceselor de payroll este necesară în unele cazuri pentru ca aceste efecte negative să nu aibă loc.

Digitalizarea proceselor, importantă în creșterea eficienței

externalizare payroll 2

Erorile de salarizare sunt frustrante și este cel mai bine să fie evitate. Soluția potrivită poate fi alegerea unei companii de externalizare payroll, care utilizează softuri performante și are parte de oameni calificați în organigrama internă. Aceștia pot realiza activități complexe precum: calculul de salarii și depunerea unor rapoarte și a altor documente la timp, astfel încât să fie evitate anumite sancțiuni. Totodată, cei care oferă servicii de externalizare payroll pot utiliza un program salarizare pentru operare note contabile, pentru a depune declarația 112, ori pentru plata taxelor în conturile instituțiilor.

Atunci când sunt utilizate instrumente digitale, operațiunile enumerate se pot desfășura mult mai rapid, o parte dintre acestea fiind automatizate. În același timp, securitatea datelor este asigurată cu o aplicație de salarizare, iar procesele de externalizare payroll pot fi efectuate în siguranță.

Îmbunătățirea constantă a aptitudinilor digitale

Evoluția continuă din lumea digitală a făcut ca tot mai multe activități din zona HR și payroll să poată fi realizate cu ajutorul unor softuri. Firmele care oferă servicii de externalizare payroll beneficiază de oameni pregătiți, care cunosc în mod amănunțit modul de operare al programelor de salarizare. Totuși, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din punct de vedere tehnologic sau legislativ, aceștia pot beneficia de programe de training angajati. Astfel, ar fi pregătiți mereu pentru orice schimbare privind sistemele utilizate sau normelele și regulile care trebuie respectate.

Alegerea unui furnizor de solutii software cu suport eficient

externalizare payroll 3

Pentru ca serviciile de externalizare payroll oferite să fie la un nivel înalt, este necesar un departament de suport specializat pentru soluțiile digitale utilizate. Atunci când furnizorul de softuri are la dispoziție specialiști care răspund la solicitări cu promptitudine și profesionalism, procesele de salarizare se desfășoară eficient.

Eventualele dificultăți la utilizarea aplicației de payroll se rezolvă mult mai ușor, iar fluxul de lucru este optim, cu întreruperi minime. Întreaga experiență a activității profesionale este mai plăcută când există un parteneriat bazat pe încredere și servicii de calitate.

Comunicare pentru o colaborare eficienta

Stabilirea clară a sarcinilor externalizate este importantă pentru a evita apariția unor confuzii. În plus, este importantă stabilirea căilor de comunicare dintre beneficiar și compania care oferă servicii de externalizare payroll, precum și a persoanelor de contact pentru diverse întrebări. Totodată, în faza inițială a colaborării, poate exista o sesiune de informare pentru a răspunde la curiozitățile și nedumeririle venite din partea beneficiarului serviciilor oferite.

Cunoștințe avansate și tehnologie potrivită

Serviciile de externalizare payroll necesită o echipă de specialiști bine pregătiți, pentru a avea parte de eficiență și performanță. La acestea contribuie un sistem de salarizare intuitiv, care poate fi configurat în funcție de particularitățile afacerilor din diverse domenii de activitate. Capacitatea de a gestiona cerințe complexe este esențială când ne referim la servicii de externalizare payroll căutate de un număr important de companii, cu nevoi diverse.

UCMS by AROBS, partener de încredere pentru companiile BPO

Aplicația dp-Payroll este o soluție digitală eficientă și intuitivă dezvoltată de UCMS by AROBS, fiind alcătuită din 19 funcționalități distincte. Sistemul nostru de salarizare este un sprijin important pentru companiile care oferă servicii de externalizare payroll, facilitând realizarea rapidă a proceselor financiar-contabile complexe. Stabilitatea aplicației dp-Payroll și suportul oferit la utilizare se numără printre caracteristicile soluției noastre digitale. Pentru mai multe detalii, programează o sesiune demo alături de specialiștii UCMS by AROBS și află cum te poate ajuta dp-Payroll să oferi servicii de externalizare payroll de cea mai înaltă calitate.

semnatura-echipa-UCMS