Tendințele și evoluția pieței soluțiilor de HR în contextul pandemiei
Tendințele și evoluția pieței soluțiilor de HR în contextul pandemiei
Realitatea ultimului an în contextul pandemic ne-a împins la conștientizarea nevoii de digitalizare. Unele domenii de activitate nu erau obișnuite cu acest termen și, astfel că multe companii erau încă destul de reticente în ceea ce privește modul în care tehnologia poate contribui la eficientizarea muncii. Deși cele mai multe domenii erau deja familiarizare cu acest mecanism, investiția în instrumente digitale nu era prioritară. Acest aspect s-a schimbat odată cu răspândirea pandemiei.
Pe de-o parte, companiile care nu erau deschise spre digitalizare și-au concentrat atenția spre analiza avantajelor și a dezavantajelor pe care le aduce transformarea digitală, acordându-le acestora mai multă importanță.
Pe de cealaltă parte, companiile care vedeau în tehnologie un aliat, dar amânau luarea măsurilor necesare s-au grăbit să investească în instrumentele necesare. Astfel, au prospectat piața și au ales cele mai potrivite metode pentru a le permite munca la distanță și pentru a optimiza procedurile.
- „Cred că piața este într-o dinamică foarte accelerată, mai ales în ultimul an când ne-am lovit de această pandemie globală. Oricum, domeniul HR a căutat dintotdeauna optimizarea și reducerea timpului în procesele pe care le gestionează în fiecare zi, indiferent că vorbim de recrutare sau gestiunea și administrarea personalului, sau chiar salarizarea. Dar, în ultimul an am văzut o dorință mult mai mare de a transforma și de a digitaliza complet aceste departamente de HR din cadrul companiilor, astfel încât să poată face față schimbărilor propuse de contextul pandemic în care ne aflăm.” Ionuț Gherle, CEO al companiei UCMS by AROBS
Când ne referim la transformarea digitală ne gândim la un proces continuu, o strategie care trebuie gândită pas cu pas. Aceasta dacă ne dorim ca efectele ei să aducă beneficii reale, măsurabile în rezultate concrete.
- „Transformarea digitală nu se poate face de azi pe mâine, ci este nevoie de timp, de resurse financiare și este necesar să o gândești bine de la început, astfel încât rezultatul să fie cel pe care ți-l dorești.” Ionuț Gherle, CEO al companiei UCMS by AROBS
Pentru că vorbim de transformarea digitală, ne referim și la modul în care noi, UCMS by AROBS, prin cele două soluții ajutăm companiile. Cu True HR contribuim la eficientizarea proceselor de administrare a personalului. Cu dp-Payroll ajutăm la gestionarea salarizării și emiterea de calcule corecte, pe baza celor mai noi actualizări legislative. Prin cele două soluții oferim companiilor posibilitatea de a avea o abordare unitară asupra sarcinilor din departament, optimizând astfel procedurile. Practic, aducem toată munca departamentelor de HR și payroll într-un mediu digital.
- „Suntem o companie dinamică care în cei 25 de ani de activitate a fost nevoită să se adapteze și să inoveze continuu pentru a ține pasul cu tendințele actuale din acest domeniu foarte dinamic. Prin soluțiile noastre complexe, complete și foarte ușor customizabile reușim să satisfacem nevoi din foarte multe industrii. ” Ionuț Gherle, CEO al companiei UCMS by AROBS.
Detalii despre modul în care pandemia a afectat piața soluțiilor software pentru HR, precum și despre felul în care companiile au răspuns noilor trenduri au fost discutate de Ionuț Gherle, CEO al companiei UCMS by AROBS într-un interviu online în cadrul emisiunii ZF Tech Day. Dacă ești curios, te invităm să accesezi linkul de mai jos și să asculți integral discuția.