Digitalizarea contribuie eficient la evaluarea performantelor angajatilor
evaluarea performantelor angajatilor

Digitalizarea departamentelor HR contribuie eficient la evaluarea performantelor angajatilor

Digitalizarea departamentelor HR contribuie eficient la evaluarea performantelor angajatilor

Lectură de 3 minute

Evaluarea performantelor angajatilor este o acțiune prin care poți măsura activitatea angajaților și prin care te poți familiariza cu nivelul de cunoștințe pe care acesta l-a acumulat în domeniul său. Scopul acestui demers este acela de a putea analiza nivelul de performanță al angajaților și a asigura un mediu oportun pentru dezvoltarea lor. Totuși, pentru specialiștii HR este o activitate care implică destulă birocrație și ocupă foarte mult timp. De aceea, le venim în ajutor cu funcționalitatea True Evaluarea Performanței pentru a digitaliza întregul proces.

Citește și:
» 5 pași pentru a crea o strategie de digitalizare a departamentului de HR
» Păstrează o evidență clară asupra activității companiei cu dp-Rapoarte Complexe!

Ce înseamnă digitalizarea procesului pentru evaluarea performantelor angajatilor?

Evaluarea performantelor angajatilor

Prin digitalizarea întregului demers de gestionare a procesului de evaluare ne referim la utilizarea unui soft de resurse umane construit pe baza unor funcționalități necesare care să permită buna desfășurare  a întregului proces, doar că în format electronic. Cu alte cuvinte, poți programa toate activitățile în cadrul unei agende digitale: sesiunile de evaluare, definirea procesului de evaluare și a etapelor parcurse, definirea criteriilor luate în calcul, testarea nivelului de cunoștințe, actorii implicați în proces, stabilirea recurenței proceselor, setarea obiectivelor care se doresc a fi atinse etc. Altfel spus, este vorba despre transpunerea în format digital a întregii proceduri pentru evaluarea performantelor angajatilor. În acest fel sarcinile manuale se mută preponderent  în mediul digital.

De ce să alegi un software de resurse umane pentru evaluarea performantelor angajatilor?

Când vorbim de digitalizarea departamentului de HR, vorbim cu siguranță de avantajele pe care aceasta le aduce. Cel mai mult ne referim la eficiență. Centralizarea documentelor și a informațiilor într-un singur loc, precum și gestionarea lor în format electronic te va ajuta să crești viteza de lucru, optimizând întregul proces administrativ. Mai mult decât atât, un soft pentru evaluarea performantelor angajatilor aduce și următoarele beneficii:

Facilitezi comunicarea cu angajații, mai ales în contextul muncii de acasă. Procesul clasic de evaluare este destul de greu de păstrat în contextul actual. De aceea, un soft HR te ajută să definești întregul proces de evaluare, iar angajatul poate completa teste online. Prin urmare, evaluarea performantelor angajatilor se poate realiza mult mai simplu și rapid.

Păstrezi un istoric al evaluării, putând urmări parcursul în timp al angajatului. Chestionarele în format fizic se pot pierde foarte ușor prin arhiva companiei, iar căutarea lor poate fi chiar anevoioasă, cu atât mai mult în companiile cu un număr mare de angajați. În format digital se păstrează un istoric în ceea ce privește evaluarea performantelor angajatilor, precum și rezultatele fiecăruia în parte. Astfel că poți analiza parcursul de la an la an, ceea ce te va ajuta în luarea deciziilor celor mai potrivite.

Eviți erorile umane și reduci timpul alocat pe corectarea eventualelor greșeli. Asemenea oricărui alt proces, erorile umane care pot interveni ne pot sabota activitatea. De ce? Pentru că apoi corectarea lor presupune să alocăm timp în plus pentru aceeași sarcină. Un software de management al performanțelor îți oferă date exacte, iar posibilitatea de a greși se minimizează.

Cum te ajută True Evaluarea Performanței din True HR?

Evaluarea performantelor angajatilor 1

Cu funcționalitatea True Evaluarea Performanței din True HR te poți bucura de un management unitar pentru evaluarea performantelor angajatilor. Softul îți oferă flexibilitate de gestionare a datelor, dar și stabilitatea de care ai nevoie pentru a optimiza procedurile. Fiind ușor configurabil, modulul se poate plia pe nevoile existente în compania ta, alegând funcționalitățile care îți sunt utile. Pe lângă acestea, experiența de 19 ani a softului, precum și implementarea lui în companii din diverse domenii de activitate a contribuit la îmbunătățirea continuă și la perfecționarea lui.

Gestionează evaluarea performantelor angajatilor cu True HR pentru a:
  1. Completa chestionarele de evaluare în mediul online, oferindu-le angajaților un mediu de evaluare în conformitate cu standardele actuale, bucurându-se de avantajele tehnologiei;
  2. Defini formele de evaluare specifice fie posturilor existente din companie, fie departamentelor;
  3. Crea sesiuni pentru evaluarea performantelor angajatilor care să definească procesul de testare al cunoștințelor fiecărui angajat în parte;
  4. Defini structura organizatorică a actorilor implicați în fiecare proces;
  5. Genera rapoarte automate privind performanțele angajaților;
  6. Urmări parcursul profesional al angajaților și a crea strategii de dezvoltare pentru îmbunătățirea performanțelor la nivel individual;
  7. Avea rezultate și statistici reale în ceea ce privește modul în care evoluează profesional angajații tăi.
semnatura-echipa-UCMS