Efectuează recrutarea si selectia personalului într-un mod eficient
recrutarea si selectia personalului

Efectuează recrutarea si selectia personalului într-un mod eficient

Efectuează recrutarea si selectia personalului într-un mod eficient

Lectură de 4 minute

Atunci când ai nevoie de membri noi pentru compania ta, recrutarea si selectia personalului trebuie să fie făcută cât mai eficient. De asemenea, rapiditatea este și ea de dorit dacă trebuie să găsești un înlocuitor pentru o poziție cheie, care nu poate rămâne neocupată prea mult timp. Pentru a răspunde nevoilor profesioniștilor din departamentele de resurse umane, specialiștii noștri au venit cu o soluție care vine în ajutorul companiilor, contribuind la simplificarea întregului proces de recrutare.

Astfel a fost creat modulul True Recrutare, care te ajută să identifici cei mai potriviți candidați pentru un job disponibil în cadrul organizației tale. De asemenea, îți este de folos în fiecare etapă, începând de la căutarea oamenilor până la recrutarea si selectia personalului. Prin utilizarea softului, deciziile legate de potențialii angajați vor fi bazate pe criterii și informații relevante și vei aloca mai mult timp pentru cei mai potriviți candidați.

Citește și:

» În ce fel contribuie munca la birou la integrarea mai rapidă a noilor angajați
» Cum a schimbat pandemia procesul de recrutare si selectie? Află noile tendințe din domeniu

Recrutarea si selectia personalului, proceduri simplificate cu modulul True Recrutare

Dezvoltarea resursei umane din cadrul companiei tale se face mai ușor cu un software dedicat pentru recrutarea si selectia personalului. Sarcinile de selecție a celor mai bune CV-uri se automatizează, astfel scapi de proceduri consumatoare de energie pentru deosebirea abilităților pe care le cauți la un candidat. Șansele de a ajunge la aplicanții de top pentru pozițiile deschise în cadrul companiei tale cresc, și te asiguri că îți mărești echipa cu oameni potriviți nevoilor tale.

recrutarea si selectia personalului 2

Modulul True Recrutare este conectat la site-uri precum BestJobs sau eJobs, de unde colectezi toate CV-urile depuse, dar ai posibilitatea și de a importa doar profilurile candidaților care prezintă un interes crescut pentru tine. Recrutarea si selectia personalului se face pe diferite etape, ținând cont de complexitatea proiectului pentru care ești în căutare de noi profesioniști. Generezi rapoarte și monitorizezi rezultatele obținute după interviurile realizate și testele rezolvate de candidat.

Aplicația dezvoltată îți recomandă cei mai potriviți oameni pentru posturile disponibile în compania ta. Prin metode eficiente puse la dispoziție de softul True HR, recrutarea si selectia personalului devine o activitate mai ușor de îndeplinit. Poți crea un profil al candidatului ideal pe baza angajaților tăi actuali, iar astfel vei ajunge mai ușor la ce îți dorești. De asemenea, intervievatorii din comisia de recrutare pot lăsa comentarii după fiecare interacțiune cu persoanele care își doresc o funcție în cadrul organizației.

Astfel, îți dezvolți brandul și aduci oameni talentați în interiorul organizației. De asemenea, faptul că oamenii sunt recrutați într-un mod bine structurat te va ajuta în promovarea companiei. Folosirea unui instrument digital inovativ ca metodă de selectare a candidaților va ieși în evidență, iar candidații își vor îndrepta atenția mult mai mult spre anunțurile tale.

Arată avantajele puse la dispoziția de compania ta și atrage oameni potriviți

Un aspect foarte important la angajare este valoarea salariului. Totuși, cei care sunt în căutarea unui rol în domeniul lor de activitate sunt interesați și de alte aspecte. Spre exemplu, sunt atrași de un mediu de lucru unde să identifice valorile în care cred, dar și unde să fie stimulați să-și dezvolte calitățile sau să-și descopere alte aptitudini. Într-un anunț de angajare, menționează facilitățile puse la dispoziție de compania ta. Acestea ar putea să facă diferența atunci când un profesionist desăvârșit caută să-și schimbe locul de muncă, iar recrutarea si selectia personalului să dea cele mai bune rezultate pentru tine.

Șansa de a lucra de acasă sau în sistem hybrid, softurile digitale implementate în firma ta, programe de training și alte bonusuri pot fi stimulente esențiale pentru un candidat. Totodată, nu uita să menționezi aspectele care te diferențiază de alte companii din segmentul tău de business. Așa ai o șansă în plus de a atrage cei mai pregătiți angajați în organizația pe care o reprezinți.

recrutarea si selectia personalului 3

O altă metodă de a te promova este chiar prin angajații tăi de acum. Când recrutarea si selectia personalului este în plină desfășurare, poți menționa profesioniștii pe care îi ai deja în companie și de la care candidații pot să învețe lucruri noi. Oamenii valoroși din organigrama firmei tale reprezintă un avantaj major pentru cei care doresc un mediu profesional unde să se dezvolte.

Angajații actuali au puterea de a contribui la brandul de angajator al companiei tale, iar asta te va ajuta să scazi costurile de angajare. Ei vor crește credibilitatea organizației fără să fie nevoie de resurse suplimentare din partea ta. Reputația afacerii tale poate fi un argument care să aibă prioritate în ochii unui candidat în detrimentul altor beneficii.

Alege canalele potrivite unde să-ți promovezi posturile disponibile

Platformele în care îți faci cunoscute pozițiile deschise din cadrul companiei trebuie atent selectate. Astfel, pentru a te îndrepta către segmentul de candidați pe care îl cauți, asigură-te că ești prezent pe rețelele sociale cel mai des folosite de către aceștia. Învață care ar fi cel mai eficient mod de a promova un anunț de angajare, iar astfel vei avea succes când vine vorba de recrutarea si selectia personalului.

De asemenea, mizează mult pe partea vizuală a anunțurilor. Vizualurile companiei pot atrage atenția candidaților în contextul actual, în care cu toții suntem bombardați cu zeci de informații zilnic. Prezintă în imagini locul de muncă, facilitățile pe care le-ar avea la dispoziție la birou, dar și activitățile comune planificate de companie. Totodată, un site bine structurat și cu o interfață prietenoasă reprezintă un avantaj atunci când vrei să fii printre preferințele oamenilor care își doresc o schimbare pe plan profesional.

Aplicarea strategiilor potrivite pentru recrutarea si selectia personalului te vor ajuta să găsești oameni potriviți, care să îmbunătățească semnficativ activitatea companiei tale. Într-o piață competitivă de căutare și recrutare a candidaților, trebuie să ieși în evidență prin reputație și o imagine atent construită, aspecte care te vor pune față în față cu oameni talentați și serioși. Folosește-te de tot ceea ce poți oferi pentru a te înconjura de profesioniști care vor contribui la dezvoltarea organizației.

semnatura-echipa-UCMS