Întrebări și răspunsuri despre True HR – sistem pontaj electronic
True Pontaj Electronic

Descarcă gratuit e-book-ul și află tot ce vrei să știi despre True Pontaj Electronic!

Descarcă gratuit e-book-ul și află tot ce vrei să știi despre True Pontaj Electronic!

Lectură de 3 minute

Știai că sistem pontaj electronic este una dintre expresiile căutate pe Google prin care specialiștii în resurse umane vor să găsească mai multe informații despre softurile de pontaj? De aceea, pentru a-i ajuta să găsească detalii relevante despre modulul True Pontaj Electronic al soluției True HR, am creat un ebook în care am răspuns la cele mai frecvente întrebări despre soft.

Citește și:

Sistem pontaj electronic – True HR

True HR este un sistem de pontaj electronic cu 19 de ani de experiență în administrarea de personal și pontaje. Construit atent, cu funcționalități multiple, scopul acestuia este de a ajuta la facilitarea administrării sarcinilor din departamentele de resurse umane, o bună parte din ele automatizându-le.

sistem pontaj

Situațiile de pontare sunt foarte diferite, însă chiar și așa un sistem pontaj electronic complex precum True HR reușește să se plieze pe fiecare tip de situație în parte, indiferent de domeniul de activitate.  Flexibilitatea acestui sistem pontaj electronic este un mare avantaj. Se poate interveni cu ușurință asupra pontajului efectuat și se poate jongla cu datele colectate astfel încât să se găsească cea mai optimă formă de lucru pentru angajați.

1. Cum se realizează accesul în aplicația True HR și la ce informații are acces fiecare utilizator?

True HR – sistem pontaj electronic este, de fapt, o aplicație web-based, care poate fi accesată printr-un browser de internet de pe orice dispozitiv. Pentru logarea în aplicație există 2 posibilități: autentificarea clasică cu user și parolă sau autentificarea pe baza unui user de Windows.

Totodată, pentru o siguranță în plus, se poate opta pentru autentificarea în 2 etape. Acest tip de autentificare presupune pe lângă introducerea unui utilizator și a unei parole valide și a unui cod autogenerat transmis prin email utilizatorului. Codul trimis are un termen de expirare, astfel că acesta poate fi folosit pentru o singură autentificare. Astfel, True HR – sistem pontaj electronic îți oferă siguranță și control asupra persoanelor care pot accesa soft-ul.

2. În ce măsură este configurabilă funcționalitatea de pontaj electronic?

În True HR sunt configurabile toate elementele care intervin în procesul de colectare și procesare a datelor de pontaj. Printre acestea amintim:

  • programe de lucru, schimburi de lucru;
  • tipuri de zile (zile lucrătoare, zile de weekend, zile sărbători legale);
  • tipuri de ore lucrate (ore de zi – ore de dimineață sau de după-amiază – ore de noapte);
  • absențe (diverse tipuri de concedii, delegații);
  • diferite tipuri de cereri (de ore suplimentare, de recuperări ore, de învoiri).

Totodată, se pot configura reguli speciale după care să se calculeze diversele tipuri de ore (ore lucrate în regim normal, ore suplimentare, ore sărbători legale, ore de noapte, ore de absență/delegații).

3. Cum se gestionează orele suplimentare și plata lor cu un sistem pontaj electronic?

sistem-pontaj-3

Aplicația True HR permite configurarea modului în care se calculează orele suplimentare pentru diverse categorii de angajați în funcție de tipul de zi din săptămână. Orele suplimentare, reprezintă o muncă în plus față de programul normal de muncă.

Conform legii, acestea trebuie recompensate. Recompensarea lor se poate face în două moduri: acordarea de ore libere plătite sau plătirea acestora conform legislației în vigoare.

Astfel, dacă într-o lună nu se plătesc orele suplimentare efectuate, aceste se vor încărca în aplicația True HR într-un cont de ore libere. Orele suplimentare trebuie recuperate de către angajat în termen de 60 de zile. Dacă recuperarea nu se face în această perioadă, angajatorul este obligat să plătească orele suplimentare acumulate de către angajat.

Descarcă acum acest eBook și citește mai multe întrebări și răspunsuri despre sistemul True Pontaj Electronic!