Munca în echipă este mai eficientă dacă există diversitate culturală
munca în echipă

UPDATE. Munca în echipă este mai eficientă dacă există diversitate culturală

UPDATE. Munca în echipă este mai eficientă dacă există diversitate culturală

Lectură de 4 minute

Cât de eficientă este munca în echipă? Și cât de diversă este echipa ta? Poate că nu te-ai gândit vreodată la acest aspect, ori poate l-ai tratat superficial. Totuși, printr-o abordare mai amănunțită vei observa că, a avea o echipă diversă din punct de vedere cultural îți poate aduce reale avantaje. La nivel global, diversitatea la locul de muncă a devenit una dintre priorități în ceea ce privește recrutarea si selectia personalului.

Citește și:

» Cinci aptitudini profesionale necesare pentru o muncă eficientă în echipă
» UPDATE. Valorile companiei, tot mai importante pentru angajați

Organizația ta poate beneficia de pe urma diversității culturale

Echipa formată din membri proveniți din diverse medii culturale, cu o mentalitate foarte diferită, cu experiențe și abilități diverse va contribui la îmbogățirea companiei într-un mod aparte. Un sondaj al celor de la Society for Human Resource Management (SHRM) a constatat că 57% dintre recrutori sunt de părere că strategiile lor de recrutare sunt concepute pentru a atrage candidați diverși din punct de vedere cultural, cu obiceiuri și stiluri de viață diferite.

Punând accent pe diversitate culturală în rândul angajaților, șansele de a avea produse mai calitative, ori originale sunt mai mari. Iată 5 beneficii pe care ți le aduce munca în echipă dacă aceasta este compusă din membri proveniți din medii diverse:

1. Crește creativitatea din cadrul echipei

O echipă compusă din oameni cu un background similar și experiențe asemănătoare este caracterizată de perspective comune. În schimb, o echipă compusă din persoane cu experiențe contrastante și cu o mentalitate diversă va contribui în cadrul companiei cu idei diferite. Cu cât perspectivele sunt mai unice, cu atât șansele de a elabora un plan autentic sunt mai mari. De ce? Deoarece te vei confrunta cu puncte de vedere foarte variate.

Prin urmare, ai acces la mai multe păreri, și poți identifica mai rapid cea mai bună soluție în diverse situații. Astfel că munca în echipă te va ajuta să construiești strategii mai creative. Chiar și rezolvarea problemelor sau a conflictelor se va realiza conform unor soluții inovative. În urma unei cercetări realizate de Glassdoor, a ieșit la iveală faptul că 57% dintre angajați cred că compania lor ar trebui să facă mai mult pentru a crește diversitatea în rândul personalului.

2. Crește productivitatea muncii și îți sporești profitul

Desigur că acest aspect este puternic legat de creativitate. Diversitatea la locul de muncă implică opinii diferite. De aceea și munca în echipă este mai antrenantă. Astfel că dezbaterile, crearea strategiilor și construirea planurilor, sesiunile de brainstorming se vor desfășura cu mai mult interes. Deci vor fi mai productive. Mai mult, cu cât oferi membrilor echipei drepturi egale, cu atât angajații se vor simți integrați și acceptați. Drept urmare, se vor implica în acțiuni mult mai dornici de a obține rezultate, iar munca în echipă va fi mai plăcută.

Cu cât angajații sunt mai implicați și orientați spre rezultate, cu atât șansele de reușită sunt mai ridicate. O echipă mai productivă este capabilă de a găsi soluții mai eficiente. Astfel că va propulsa compania spre prosperitate. Ceea ce înseamnă că munca în echipă va aduce câștiguri satisfăcătoare. Studiul efectuat de McKinsey & Company arată că firmele în care predomină diversitatea culturală, profiturile înregistrează curbe ascendente impresionante.

3. Crește gradul de implicare al angajaților

Munca în echipă este o reală plăcere atunci când ai colegi care provin din diferite părți ale țării sau ale Globului. Provocările la care sunt expuși colegii menține activ interesul. Tocmai pentru că este vorba de împărtășirea unor experiențe foarte variate. 

munca-în-echipă

De ce? Pentru că încrederea în propriile capacități este susținută de companie.

Un studiu Deloitte aplicat în Australia pe un eșantion de 1550 angajați care lucrează în producție, retail și sănătate a dovedit faptul că gradul de implicare al angajaților care lucrează în echipe în care există o diversitate culturală este mai mare.

4. Scade numărul demisiilor

Ce îi ține pe angajați mai mult timp la același loc de muncă? Motivele pot fi cât se poate de subiective.

munca-în-echipă

Mai mult, munca în echipă va fi o reală plăcere. Tocmai din motivele mai sus menționate. Deci, de ce să părăsești o astfel de companie?

5. Rezultate mai bune la angajare

Procesul de recrutare devine mult mai provocator. Angajarea de persoane din culturi diferite presupune un proces de selecție complex. Fiind vorba de concurență ridicată, căutarea talentelor este mai minuțioasă. Mai mult, fiind vorba de persoane atât de diferite cu abilități variate, alegerea persoanei potrivite va fi mai ușoară pentru a se plia pe munca în echipă.

Vei putea selecta candidații care se potrivesc cel mai bine cu cerințele și valorile companiei tale. Desigur, pentru ca acest lucru să fie posibil, în momentul în care postezi anunțul de angajare ai grijă să ajungă și la persoane din afara granițelor orașului / țării după caz. Doar așa ai ocazia să atragi câți mai mulți candidați. Apoi să îi / îl alegi pe cel mai potrivit.

Conform studiului Glassdoor menționat anterior, mai mult de 3 din 4 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și angajați (76%) sunt de părere că o forță de muncă diversificată este un factor important în evaluarea companiilor și a ofertelor de muncă.

Generează idei noi cu ajutorul diversității culturale

În general, diferențele culturale au un impact pozitiv asupra productivității și creativității existente într-o organizație. Prin îmbrățișarea diversității culturale, poți beneficia de perspectivele și ideile unice ale unor oameni din medii diferite, ceea ce duce la îmbunătățirea inovației și creativității iar munca în echipă este eficientizată.

Un soft resurse umane te va ajuta să gestionezi mai ușor angajații

Gestionarea unei echipe omogene este mai ușoară prin intermediul unui software HR. Contracte diverse, condiții variate, tipuri și tipuri de documente și certificate, toate trebuie administrate într-un mod corespunzător. Cu True HR nu doar că ai o evidență mai clară asupra angajaților, dar îi și ajuți pe aceștia să se integreze mai ușor în echipă și să se simtă bine primiți. Cu modulele induction onboarding, training angajați, evaluarea angajaților și portalul angajatului aceștia se vor integra mai ușor în companie. Dacă dorești să afli mai multe despre aplicațiile noastre, contactează-ne la 0720534424 sau prin e-mail la [email protected]. Totodată, poți programa o sesiune demo gratuită a soluțiilor software True HR și dp-Payroll, alături de specialiștii noștri.