Digitalizarea proceselor administrative, prioritară pentru creșterea eficienței
digitalizarea proceselor

Digitalizarea proceselor administrative, prioritară pentru creșterea eficienței

Digitalizarea proceselor administrative, prioritară pentru creșterea eficienței

Lectură de 4 minute

O eficiență crescută în rândul departamentelor interne este posibilă prin digitalizarea proceselor administrative. Automatizarea anumitor operațiuni a devenit esențială pentru a maximiza productivitatea, dar și pentru a reduce costurile din companii. Totodată, instrumentele digitale facilitează comunicarea internă, în special în contextul muncii de tip remote sau hibrid. În plus, departamentele de HR se pot concentra mai multe pe aspecte esențiale în această perioadă, cum ar fi programele de wellbeing și diversificare în ceea ce privește beneficiile angajatilor.

Citește și:

» Cum să crești interacțiunea umană din companii prin folosirea tehnologiei
» Transformarea digitală: Cum faci mai ușoară adaptarea angajaților la tehnologii noi

Performanță și rapiditate în operațiunile interne

Digitalizarea proceselor administrative ajută la dezvoltarea afacerii prin modernizarea operațiunilor care până atunci ocupau mult timp. Mai mult, securitatea documentelor este ridicată prin digitalizarea proceselor cu softuri performante. Informațiile de interes pot fi accesate de oriunde și în orice moment al zilei prin digitalizarea proceselor de resurse umane și payroll. Astfel, ai parte de o administrare personal si salarizare performantă, care poate fi efectuată și în condiții de work from home. Prin urmare, eficiența va fi prezentă în rândul companiilor ce aleg digitalizarea proceselor interne. Angajații își vor putea desfășura activitatea mai repede, iar șansele de a exista perioade foarte aglomerate pentru aceștia vor scădea considerabil.

Colaborare îmbunătățită pentru angajați prin digitalizarea proceselor administrative

Pentru a avea o rata de retentie crescută a angajaților tăi, trebui să le oferi o experiență de lucru captivantă și pozitivă, în care ei pot comunica și colabora cu ușurință. Acest lucru implică și digitalizarea proceselor administrative și a modalităților de comunicare. Angajații implicați vor fi mai productivi și vor căuta modalități de a-și îmbunătăți abilitățile. Succesul unei organizații poate porni și de la o colaborare eficientă a membrilor departamentelor, fapt ce va ajuta și la menținerea unei experiențe pozitive a clienților.

digitalizarea proceselor 2

Digitalizarea proceselor interne oferă posibilitatea de a partaja informații în mod instant. Datorită acestui lucru, anumite decizii pot fi discutate și luate rapid, ceea ce crește productivitatea angajaților și posibilitatea de a avea o comunicare mai bună cu clienții. Deși tehnologia nu poate înlocui complet comunicarea față în față, digitalizarea proceselor din companii este o cale de a crea un mediu în care angajații sunt informați și își desfășoară activitatea într-un mod eficient.

De multe ori, birocrația și procedurile neactualizate îngreunează efectuarea sarcinilor zilnice de către personal. O experiență pozitivă a angajaților necesită reducerea sau eliminarea unor astfel de lucruri din munca de zi cu zi, cum este timpul pierdut în care se așteaptă anumite răspunsuri sau stagnări în proiecte din cauza birocrației, iar digitalizarea proceselor reprezintă un răspuns potrivit pentru această problemă. Angajații doresc să poată interacționa mai rapid cu oamenii, să aibă acces la informații precise într-un timp mai scurt și să își desfășoare munca mai eficient. Facilitând accesul ușor la informații și oameni, comunicarea digitală și platformele digitale contribuie la productivitatea angajaților în efectuarea muncii.

Digitalizarea proceselor administrative, necesară în munca remote

Deoarece munca desfășurată de acasă sau în sistem hibrid va rămâne o constantă în următoarea perioadă, este nevoie ca majoritatea activităților zilnice să poată fi desfășurate de la distanță. Digitalizarea proceselor din mediul profesional implică și semnatura electronica, care ajută managerii companiilor și angajații să semneze rapid și sigur documente precum acte adiționale sau adeverințe, fără a mai fi nevoie de semnături de mână și tipărirea hârtiilor.

Digitalizarea proceselor bazată pe analiza de date

Analiza unor date și statistici este importantă pentru a implementa tehnologia potrivită în companii, astfel încât să aibă prioritate digitalizarea proceselor care au cea mai mare nevoie de o transformare. Ulterior, strategia poate fi ajustată pe măsură ce lucruile se schimbă sau evoluează în cadrul companiei.

digitalizarea proceselor 3

Inovația se află în centrul transformării digitale. Comunicarea interna îmbunătățită prin digitalizarea proceselor administrative crește șansele ca oamenii să vină cu idei inovatoare. Acest fapt le va permite să propună diferite schimbări în modul de desfășurare a activității.

Elaborarea unei strategii pentru digitalizarea proceselor administrative necesită cunoșterea tuturor nevoilor interne, astfel încât să corespundă cât mai mult cu nevoile de moment. Transformarea digitală la locul de muncă are numeroase beneficii pentru afacerea pe care o conduci. Începutul nu este greu, deoarece există numeroase instrumente disponibile pentru a face implementarea noilor procese, rapidă și simplă.

Pentru a afla cum poți avea parte de digitalizarea proceselor administrative la cele mai înalte standarde, solicită un demo gratuit al soluțiilor software de la UCMS by AROBS. Aplicațiile de resurse umane și salarizare pot fi configurate în funcție de particularitățile fiecărei companii, pentru a se plia cât mai bine pe nevoile de moment și pe termen lung ale organizației tale.

semnatura-echipa-UCMS