Cum te ajută softurile HR să accelerezi dezvoltarea organizationala
dezvoltarea organizationala

Cum te ajută softurile HR în dezvoltarea organizationala

Cum te ajută softurile HR în dezvoltarea organizationala

Lectură de 4 minute

Cu scopul de a avea performanță pe termen lung, este important să pui accent pe dezvoltarea organizationala prin diferite metode. În procesul de creștere a companiilor, instrumentele digitale de optimizare a activității administrative îndeplinesc un rol esențial. Adaptabilitatea la cerințele pieței și la schimbările din mediul profesional, dar și reducerea timpului pentru diverse operațiuni contribuie la dezvoltarea organizationala. Cu ajutorul tehnologiei, compania ta poate crește într-un ritm accelerat, pentru a rămâne mereu competitivă pe o piață dinamică.

Citește și:

» Folosește metode de comunicare digitala în compania ta
» Cum să construiești un mediu de lucru sănătos în companie

Ce este dezvoltarea organizationala?

Conform celor de la Organizational Development Network, una dintre definițiile acceptate ale termenului este următoarea: „Dezvoltarea organizationala este un proces planificat în cadrul organizaţiei, supervizat de management, pentru a creşte eficienţa organizaţiei prin intervenţii planificate asupra proceselor interne, utilizând cunoștinte din ştiinţele comportamentale.”

Dezvoltarea organizationala are în centrul ei valori puternice la nivelul întregii organizații, bazate pe cercetare și colaborare, pentru îndeplinirea obiectivului care implică dezvoltarea echipei, optimizarea proceselor și o colaborare eficienta între angajați și departamente. De asemenea, pot avea loc și intervenții în ceea ce privește cultura organizationala, care include anumite obiceiuri specifice și tipuri de management.

Integrezi mai rapid noii angajați în companie

În cadrul unei companii, dezvoltarea organizationala poate fi reprezentată și de creșterea numărului de angajați. Când structura echipei se modifică constant și tot mai mulți oameni se alătură organizației, specialiștii HR pot beneficia considerabil de implementarea unui soft resurse umane.

dezvoltarea organizationala 2

Eficientizarea proceselor de recrutare și de integrare a noilor angajați pot fi realizate prin anumite solutii software, care să minimizeze birocrația și operațiunile îndelungate și stresante. Totodată, printr-un training digital al angajaților, aceștia pot acumula noi cunoștințe utile în contextul în care dezvoltarea organizationala se desfășoară cu rapiditate.

Într-un sondaj realizat de G2, 80% dintre profesioniștii în resurse umane au spus că utilizarea tehnologiilor de HR îmbunătățește experiența angajaților față de companie.      

Importanta digitalizarii pentru procesele de administrare personal

Digitalizarea are un rol esențial în dezvoltarea organizationala și optimizarea operațiunilor din departamentul HR, dar și la nivel de companie. Acest lucru poate face diferența când vine vorba de productivitatea muncii, dar și de rata de retentie a angajaților. Succesul unei afaceri depinde și de timpul petrecut pentru sarcinile de rutină, care se pot digitaliza, timpul necesar realizării lor fiind astfel redus semnificativ. Atunci când ai la dispoziții soluții tehnologice intuitive, poți îndrepta mai multă atenție înspre aspectele care țin de dezvoltarea organizationala.

Feedback constructiv pentru îmbunătățirea proceselor

Softurile utilizate în companii, precum un program pentru evaluarea personalului, facilitează acordarea feedbackului către angajați în legătura cu performanța, dar și optimizarea anumitor proceduri. Schimbul de păreri între management și personal într-o platformă dedicată contribuie la dezvoltarea organizationala, oferind acces ușor la îndrumări și feedback.

Ajută angajații să se adapteze ușor la schimbări

dezvoltarea organizationala 3

Fiecare membru al echipei care folosește softuri nou-implementate trebuie să înțeleagă importanța lor și modul în care vor fi utilizate. Orice fel de schimbare, în special transformarea digitală, care necesită adesea ca membrii echipei să dobândească noi abilități și să schimbe obiceiurile de lucru, vor fi mai bine primite dacă ei consideră că au contribuit la schimbare.

De asemenea, este important ca preocupările angajaților în timpul implementării softurilor să fie tratate cu seriozitate de conducerea companiei. Acest lucru înseamnă să le oferi traininguri specializate, personalizate în funcție de nevoi și să fii receptiv la feedbackul lor despre eficiența soluțiilor digitale.

Importanța culturii companiei în procesul de schimbare

Introducerea softurilor de resurse umane pentru dezvoltarea organizationala necesită adoptarea unei culturi care să susțină acea schimbare. Pentru a implementa cu succes noi tehnologii în companie și pentru a beneficia la maximum de ele, este foarte important ca noile instrumente să fie înțelese, acceptate și folosite de către angajați în munca lor de zi cu zi.

Ce alte avantaje mai aduc softurile de HR?

Alături de beneficiile prezentate mai sus, instrumentele digitale ajută companiile să-și reducă costurile, să-și îmbunătățească comunicarea interna, oferind de asemenea flexibilitate și adaptabilitate la un mediu de afaceri care devine din ce în ce mai competitiv.

Rolul important al tehnologiei în dezvoltarea organizationala

Liderii care înțeleg utilitatea tehnologiei în dezvoltarea organizationala au șanse mai mari să-și pregătească companiile pentru succes și să aibă o echipă pregătită pentru provocările și situațiile schimbătoare din domeniul profesional. Alături de introducerea unor softuri performante și intuitive, dezvoltarea organizationala necesită și schimbarea unor practici de-a lungul timpului.

Contribuția adusă de specialiștii HR

Dezvoltarea organizationala sprijină o companie să implementeze o strategie pentru a aduce îmbunătățiri considerabile în procedurile utilizate. Acest lucru se realizează prin implicarea departamentului de resurse umane, care sprijină procesul de transformare prin legătura cu angajații.

Alege dezvoltarea organizationala cu soluții configurabile

Softurile potrivite au un rol esențial în dezvoltarea organizationala, contribuind la simplificarea unor procese interne și la creșterea rapidă a performanței la nivel de companie. Atunci când dorești eficientizarea activităților din compania ta, ia în considerare soluțiile digitale care te vor ajuta să îți îndeplinești acest scop. Vrei să descoperi toate beneficiile pe care ți le pot aduce aplicațiile complexe și configurabile de HR și payroll? Programează acum un demo gratuit cu specialiștii UCMS by AROBS, iar ei îți vor prezenta în detaliu cum îți sprijină dezvoltarea organizationala.