Importanța unei soluții de training pentru dezvoltarea carierei angajaților
dezvoltarea carierei

Importanța unei soluții de training pentru dezvoltarea carierei angajaților

Importanța unei soluții de training pentru dezvoltarea carierei angajaților

De o bună perioadă de timp, dezvoltarea carierei angajaților se realizează în principal cu ajutorul unor instrumente digitale, deoarece activitatea companiilor se desfășoară în mare parte în sistem hybrid sau în unele cazuri, complet remote. Programele de training sunt la mare căutare în acest context, ele fiind eficiente în a îmbunătăți forța de muncă existentă în companii. Mai mult, tehnologia permite dezvoltarea carierei într-un mod personalizat, în funcție de stilul fiecărui angajat și de preferințele sale.

Mediul profesional vine cu provocări constante, iar îmbunătățirea aptitudinilor individuale ajută salariații să le facă față mult mai ușor. Cu ajutorul platformelor digitale, există posibilitatea de a crea direcții diferite de dezvoltare, bazate pe potențialul fiecărui angajat. Prin utilizarea soluțiilor tehnologice dezvoltate pentru progresul personalului, din organigrama companiei tale vor face parte oameni specializați în mai multe domenii.

Citește și:

» Promovarea personalului, o modalitate de eficientizare a resurselor interne
» Trenduri actuale în privința tehnicilor de recrutare

Înainte de a te îndrepta spre o soluție software care să ajute la dezvoltarea carierei angajaților, este benefică o analiză amănunțită a caracteristicilor acesteia. În acest mod, vei afla dacă un anumit program este potrivit pentru nevoile tuturor.

Aspecte de luat în considerea la alegerea soluției pentru dezvoltarea carierei

Ce lucruri trebui să ai în vedere când dorești implementarea unui soft conceput pentru dezvoltarea carierei oamenilor din echipa ta? În primul rând, identifică direcțiile în care ai nevoie de sprijinul unui soft specific. Apoi, în urma unei cercetări atente, fă pasul următor și alege soluția ideală, care să răspundă la cât mai multe din cerințele de moment. Acestea pot fi legate de ușurința cu care poate fi folosită, capacitatea de analiză a datelor colectate pentru dezvoltarea carierei sau capacitatea de a se integra cu alte softuri pe care le folosești deja.

dezvoltarea carierei 2

Pentru că e important ca programele de la furnizori să beneficieze de asistență, ia în calcul alegerea unuia ce are partea de suport inclusă. În acest fel, te vei putea concentra pe modalitățile în care softul să fie personalizat în funcție de postul fiecărui angajat. Prin respectarea acestor pași, dezvoltarea carierei va avea loc în mod natural, iar tu te vei baza pe angajați cu aptitudini îmbunătățite.

Dezvoltarea carierei angajaților cu un instrument digital vine cu mai multe avantaje

Folosirea unui program care să îmbunătățească cunoștințele personalului tău aduce beneficii pe termen lung pentru toate părțile implicate. În primul rând, ai parte de angajați bine pregătiți, care vor avea cunoștințe îmbunătățite constant și vor fi pregătiți și pentru anumite situații neprevăzute. De asemenea, se economisesc resurse materiale deoarece nu se mai consumă hârtie pentru listarea cursurilor și alte materiale consumabile. Totodată, se evită costurile de deplasare la conferințe în diverse locuri, care necesită de altfel și foarte mult timp. Dezvoltarea carierei se produce într-un mod mult mai eficient pentru toată lumea. Mai departe, vom prezenta și alte avantaje ale unei soluții digitale de învățare și perfecționare.

Compania devine mai atractivă pentru candidați

O organizație care pune accent pe dezvoltarea carierei angajaților va fi mai bine văzută și din exterior, de către cei care își doresc o nouă provocare profesională. Compania ta se poate diferenția de competiție prin faptul că pune la dispoziția oamenilor o aplicație performantă prin care să se educe profesional. Acest aspect al culturii organizaționale oferă o perspectivă pozitivă despre afacerea pe care o conduci, fiind tot mai căutat de către profesioniștii dornici să învețe mereu ceva nou.

Creștere în ceea ce privește retenția angajaților

Angajații cărora li se oferă training specializat din partea companiei atât în procesul de induction onboarding, dar și constant de-a lungul timpului, vor fi mai motivați în a rămâne în același loc pe termen îndelungat. Mai mult, dacă vei pierde constant oameni din cauza lipsei de pregătire a acestora aduce instabilitate organizației și dăunează brandului de angajator. Atunci când oferi angajaților metode profesionale pentru dezvoltarea carierei, ei vor aprecia faptul că dorești să investești în trainingul lor. Cei care simt că sunt o parte importantă a unei companii vor fi mai motivați în meseria lor.

Flexibilitate în ceea ce privește accesul la resurse

dezvoltarea carierei 3

Un soft care poate fi accesat oricând de pe mai multe dispozitive le va permite angajaților să se perfecționeze în funcție de timpul lor disponibil. În acest fel, au parte de flexibilitate și își pot organiza activitățile astfel încât să se perfecționeze atunci când e cel mai potrivit pentru ei.

Dezvoltarea carierei angajaților, posibilă cu modulul True Training

Funcționalitatea True Training din cadrul aplicației True HR oferă posibilitatea de a oferi sesiuni personalizate de învățare pentru angajații tăi. Elaborezi planuri pentru dezvoltarea carierei acestora în funcție de necesarul și competențele fiecăruia. Prin acest soft, gestionezi procesul de învățare al personalului și oferi mai multă siguranță pentru domeniul de activitate al celor care urmează un program de training. Totodată, ai o evidență clară asupra progresului fiecărui angajat, utilă pentru evaluarea acestuia sau dacă dorești să-l promovezi. Mai mult, poți genera rapoarte privind costurile necesare pentru trainingul salariaților.

Dacă oferi oportunități de învățare care ajută la dezvoltarea carierei angajaților, atât ei cât și afacerea ta vor cunoaște progrese considerabile. Îmbunătățirea abilităților profesionale printr-o metodă digitală va face tot procesul mult mai eficient. O solicitare de înscriere la un anumit program de training poate fi făcută atât de managerul companiei sau de superiori, cât și de angajatul care își dorește dezvoltarea carierei prin acumularea unor cunoștințe noi. Astfel, există o libertate mai mare de decizie, iar salariatul poate alege programele potrivite pentru el. Angajații vor fi mai motivați la locul de muncă, vor cunoaște mai multe lucruri și vor avea șansa să avanseze în cadrul organizației. De asemenea, compania va avea o imagine pozitivă în exterior și își va îndeplini mai ușor obiectivele.   

Ai nevoie de o soluție performantă prin care angajații din compania ta să își îmbunătățească aptitudinile profesionale? Noi îți propunem softul dezvoltat de UCMS by AROBS pentru trainingul personalului. Pentru a beneficia de un demo gratuit, completează următorul formular.

semnatura-echipa-UCMS