Dezvoltarea Angajatilor | Soluție digitală pentru dezvoltarea angajatilor
dezvoltarea angajatilor

Alege o soluție digitală pentru dezvoltarea angajatilor tăi

Alege o soluție digitală pentru dezvoltarea angajatilor tăi

Lectură de 4 minute

Una dintre metodele prin care companiile își pot ridica nivelul de performanță este dezvoltarea angajatilor, posibilă cu o soluție digitală. Membrii unei organizații își pot îmbunătăți cunoștințele și abilitățile fără a fi afectată continuitatea afacerii și fără ca nivelul de productivitate să scadă. Prin metoda potrivită, dezvoltarea angajatilor poate să necesite puțin timp, și în același timp să fie eficientă și relevantă pentru responsabilitățile angajaților. Un program digital de training angajati este una dintre soluțiile potrivite pentru instruirea oamenilor, fiind o opțiune la îndemână atunci când munca remote este predominantă.

Citește și:

» Ce definește un HR software performant?
» Contribuie la pregatirea profesionala a angajaților

Dezvoltarea angajatilor, facilitată de mediul online

Cu trecerea timpului, au apărut diverse platforme online prin care poate să aibă loc dezvoltarea angajatilor, aceștia având posibilitatea de a le accesa de oriunde și oricând doresc. Prin urmare, nu sunt condiționați de a fi prezenți fizic într-o anumită locație, aspect esențial într-un format hibrid de desfășurare a activității profesionale. Pentru ca învățarea digitală să își atingă scopul, angajații trebuie să fie implicați activ într-un program de training. Conform unui sondaj efectuat de către LinkedIn, provocarea cea mai mare în dezvoltarea angajatilor este de a-i face pe aceștia să-și facă timp pentru învățare. Aceeași sursă arată că 58% dintre angajați preferă să învețe în ritmul propriu, iar 49% la sută preferă să urmeze un anumit curs în momentul în care au nevoie de el.

De ce să investești în programele de dezvoltare profesionala?

Dezvoltarea angajatilor este esențială pentru a le stimula implicarea, motiv pentru care multe companii oferă cursuri online. În studiul LinkedIn Learning 2019, 59% dintre dezvoltatorii de talente au spus că organizațiile lor își îndreaptă o parte mai mare din buget pentru învățarea online, față de acum 3 ani. Același raport menționează faptul că 74% dintre organizații intenționau să facă modificări pentru generatia Z în programele lor de training (learning and development).

dezvoltarea angajatilor 2

Cererea de competențe digitale este din ce în ce mai mare în mediul profesional. Ultimele progrese tehnologice continuă să transforme industriile și activitatea companiilor, fiind nevoie de oameni cu aptitudini în această zonă. Dezvoltarea angajatilor este crucială pentru angajații care doresc să aibă un progres constant, și pentru companiile care au nevoie de oameni performanți.

Prin implementarea strategiei de training potrivită, este posibilă îmbunătățirea competențelor pe termen lung. Dezvoltarea angajatilor cu ajutorul unei soluții digitale, într-un sistem hibrid de lucru, are un impact pozitiv major pentru organizațiile din toate domeniile de activitate.

Beneficiile programelor de training digital

Implementarea unui soft HR care facilitează dezvoltarea angajatilor aduce mai multe avantaje atât pentru salariați, cât și pentru companii. Cursanții dobândesc noi abilitati profesionale sau le îmbunătățesc pe cele existente, iar organizațiile își cresc rata de retentie personal și pot dezvolta un plan de cariera pentru angajați. Iată câteva beneficii care vin odată cu adoptarea unui instrument digital pentru instruirea optimă a membrilor echipei tale:

  • Ajută angajații să descopere aspectele care pot fi îmbunătățite;
  • Contribuie la stabilirea unor obiective profesionale pe termen lung;
  • Ajută organizațiile să creeze o strategie pentru dezvoltarea angajatilor;
  • Ajută companiile să identifice nevoile de dezvoltare a forței de muncă;
  • Crește rata de retentie a angajaților;
  • Stimulează creativitatea la locul de muncă.

Cresterea productivitatii muncii prin învățare continuă

Organizațiile care încurajează și susțin dezvoltarea angajatilor au parte de o productivitate crescută, prin urmare numeroase companii au ales prioritizarea unor programe pentru îmbunătățirea continuă a competențelor angajaților. În plus, învățarea în format digital ajută oamenii și organizațiile să țină pasul cu progresele tehnologice rapide, pentru a se adapta cu ușurință la situații noi care pot apărea în activitatea profesională. Programele de training, pot include, de asemenea, aspecte care țin de dezvoltarea personală și dezvoltarea competențelor care nu sunt legate în mod specific de rolul lor, cum ar fi eficiența și organizarea în toate activitățile de zi cu zi.

Monitorizarea programului de training

dezvoltarea angajatilor 3

Cu ajutorul unei soluții digitale, planul de dezvoltare al angajaților poate fi urmărit și gestionat mult mai ușor, spre deosebire de un proces care nu implică tehnologia. O aplicație online de training permite acordarea feedbackului de către toate părțile implicate, acțiune care sprijină dezvoltarea angajatilor într-un mod eficient.

Atât managerii, cât și angajații își pot expune părerea în sistem centralizat despre programul de training urmat, iar eventuajele ajustări pot fi efectuate mult pe parcurs cu ușurință.

Dezvoltarea angajatilor în format hibrid sau în contextul muncii la distanță poate însemna o provocare pentru organizații, dar cu tehnologia potrivită, adaptată pe nevoile particulare ale fiecăreia, obiectivele de creștere profesională pot fi atinse.

Gestionează dezvoltarea angajatilor cu True HR

Crearea unei experiențe plăcute pentru angajați la locul de muncă este importantă pentru o rata de retentie ridicată și pentru creșterea companiei pe termen lung. Dacă oferi un spațiu de lucru digital, prin care poate să aibă loc și dezvoltarea angajatilor, aceștia pot rămâne implicați la un nivel înalt indiferent de locul în care se află.

Descoperă aplicația dezvoltată de UCMS by AROBS, True HR, care facilitează dezvoltarea competențelor angajaților din compania ta. Cu funcționalitatea True Training, gestionezi pregătirea și instruirea membrilor echipei tale, pentru o imagine clară asupra dezvoltării individuale. Poți configura și planifica cursurile atribuite angajaților, fiind o metodă care eficientizează semnificativ procesele de training. Planifică un demo gratuit al aplicației True HR cu specialiștii UCMS by AROBS, și află cum poți optimiza dezvoltarea angajatilor din compania ta.

semnatura-echipa-UCMS