Alege o soluție digitală pentru dezvoltarea angajatilor
dezvoltarea angajatilor 4

Alege o soluție digitală pentru dezvoltarea angajatilor

Alege o soluție digitală pentru dezvoltarea angajatilor

Lectură de 4 minute

Atunci când vrei să îmbunătățești performanța companiei, dezvoltarea angajatilor este unul dintre aspectele pe care trebuie să le iei în considerare. Membrii unei organizații își pot îmbunătăți cunoștințele și abilitățile fără a fi afectată continuitatea afacerii și fără ca nivelul de productivitate să scadă. Cu o soluție digitală, dezvoltarea angajatilor poate avea loc într-un mod eficient, și în același timp să fie relevantă pentru responsabilitățile lor în cadrul companiei. Un program digital de training angajati este una dintre soluțiile potrivite pentru instruirea oamenilor, fiind o opțiune la îndemână mai ales când munca remote este predominantă.

Citește și:

» Ce definește un HR software performant?
» Contribuie la pregatirea profesionala a angajaților

Dezvoltarea angajatilor, facilitată de un soft HR

Cu trecerea timpului, au apărut diverse platforme online prin care poate să aibă loc dezvoltarea angajatilor într-un mod cât mai organizat, aceștia având posibilitatea de a le accesa de oriunde și oricând. Prin urmare, nu sunt condiționați de prezența fizică într-o anumită locație, aspect esențial într-un format hibrid de desfășurare a activității profesionale. Pentru ca învățarea digitală să își atingă scopul, angajații trebuie să fie implicați activ într-un program de training.

Printr-o platformă digitală, angajații pot urma cursurile oricând

Conform unui sondaj efectuat de LinkedIn, provocarea cea mai mare în dezvoltarea angajatilor este de a-i face pe aceștia să-și facă timp pentru învățare. Aceeași sursă arată că 58% dintre angajați preferă să învețe în ritmul propriu, iar 49% la sută preferă să urmeze un anumit curs în momentul în care au nevoie de el.

De ce să investești în programele de dezvoltare profesionala?

Dezvoltarea angajatilor este esențială pentru a le stimula implicarea, motiv pentru care multe companii oferă cursuri online. În studiul LinkedIn Learning 2019, 59% dintre dezvoltatorii de talente au spus că organizațiile lor își îndreaptă o parte mai mare din buget pentru învățarea online, față de acum 3 ani. Același raport menționează faptul că 74% dintre organizații intenționau să facă modificări pentru generatia Z în programele lor de training (learning and development).

dezvoltarea angajatilor 2

Cererea de competențe digitale este din ce în ce mai mare în mediul profesional. Ultimele progrese tehnologice continuă să transforme industriile și activitatea companiilor, fiind nevoie de oameni cu aptitudini în această zonă. Dezvoltarea angajatilor este crucială pentru angajații care doresc să aibă un progres constant, și pentru companiile care au nevoie de oameni performanți.

Prin implementarea strategiei de training potrivită, este posibilă îmbunătățirea competențelor pe termen lung. Dezvoltarea angajatilor cu ajutorul unei soluții digitale, într-un sistem hibrid de lucru, are un impact pozitiv major pentru organizațiile din toate domeniile de activitate.

Ai nevoie de ajutor în dezvoltarea strategiei de retenție?

Unul dintre pilonii retentiei angajatilor este dezvoltarea carierei lor, mai ales că ne aflăm într-o perioadă în care mulți dintre cei activi profesional își doresc să dobândească noi aptitudini, care să îi ajute să evolueze. Dacă vrei să afli mai multe despre cum poți ajuta angajații să progreseze, dar și să descoperi mai multe metode de retenție, te invităm să descarci ghidul nostru gratuit: Strategii de retenție într-o lume dinamică

Beneficiile programelor de training digital

Implementarea unui software care facilitează dezvoltarea angajatilor aduce mai multe avantaje atât pentru salariați, cât și pentru companii. Cursanții dobândesc noi abilitati profesionale sau le îmbunătățesc pe cele existente, iar organizațiile își cresc rata de retentie personal și pot dezvolta un plan de cariera pentru angajați. Iată câteva beneficii care vin odată cu adoptarea unui instrument digital pentru instruirea optimă a membrilor echipei tale:

  • Ajută angajații să descopere aspectele care pot fi îmbunătățite;
  • Contribuie la stabilirea unor obiective profesionale pe termen lung;
  • Ajută organizațiile să creeze o strategie pentru dezvoltarea angajatilor;
  • Ajută companiile să identifice nevoile de dezvoltare a forței de muncă;
  • Crește rata de retentie a angajaților;
  • Stimulează creativitatea la locul de muncă.

Cresterea productivitatii muncii prin învățare continuă

Dacă încurajezi și susții dezvoltarea angajatilor, ai parte de o productivitate crescută în rândul lor, motiv pentru care numeroase companii au ales prioritizarea unor programe pentru îmbunătățirea continuă a competențelor angajaților. În plus, învățarea în format digital ajută oamenii și organizațiile să țină pasul cu progresele tehnologice rapide, pentru a se adapta ușor la situații noi care pot apărea în activitatea profesională. Programele de training, pot include, de asemenea, aspecte care țin de dezvoltarea personală și dezvoltarea competențelor care nu sunt legate în mod specific de rolul lor, cum ar fi eficiența și organizarea în toate activitățile de zi cu zi.

Monitorizează eficient programul de training

dezvoltarea angajatilor 3

Cu ajutorul unei soluții digitale, planul de dezvoltare al angajaților poate fi urmărit și gestionat mult mai ușor, spre deosebire de un proces care nu implică tehnologia. O aplicație online de training permite acordarea feedbackului de către toate părțile implicate, acțiune care sprijină dezvoltarea angajatilor într-un mod eficient. Atât managerii, cât și angajații își pot expune părerea în sistem centralizat despre programul de training urmat, iar eventuajele ajustări pot fi efectuate pe parcurs.

Dezvoltarea angajatilor în format hibrid sau în contextul muncii la distanță poate însemna o provocare pentru organizații, dar cu tehnologia potrivită, adaptată pe nevoile particulare ale fiecăreia, obiectivele de creștere profesională pot fi atinse.

Gestionează dezvoltarea angajatilor cu True HR

Crearea unei experiențe plăcute pentru angajați la locul de muncă este importantă pentru a avea o rata de retentie ridicată și pentru creșterea companiei pe termen lung. Dacă oferi un spațiu de lucru digital, prin care poate să aibă loc și dezvoltarea angajatilor, aceștia vor rămâne implicați mai ușor în procesul de învățare, indiferent de locul în care se află.

Descoperă aplicația True HR, care facilitează dezvoltarea competențelor angajaților din compania ta. Cu funcționalitatea True Training, gestionezi instruirea membrilor echipei tale, pentru o imagine clară asupra dezvoltării individuale. Poți configura și planifica cursurile atribuite angajaților, iar astfel eficientizezi semnificativ procesele de training.

Programează acum un demo gratuit al aplicației True HR cu specialiștii UCMS by AROBS, și află cum poți optimiza dezvoltarea angajatilor din compania ta.