Cum poți contribui la o dezvoltare profesionala mai rapidă a angajaților tăi?

Cum poți contribui la o dezvoltare profesionala mai rapidă a angajaților tăi?

dezvoltare profesionala

Cum poți contribui la o dezvoltare profesionala mai rapidă a angajaților tăi?

Prioritizarea metodelor de dezvoltare profesionala este importantă pentru a descoperi potențialul angajaților din compania ta. Chiar dacă rezultatele se vor vedea mai devreme sau mai târziu, investiția în personalul propriu se poate dovedi utilă pe termen lung. În general, oamenii din organigrama unei companii sunt motivați să-și îmbunătățească aptitudinile pentru a face următorul pas pe plan profesional și pentru a avea parte de noi provocări. Așadar, concentrarea pe o dezvoltare profesionala constantă este un aspect de bază pentru a atinge atât obiectivele companiei, dar și pentru a-i ajuta pe angajați să își atingă obiectivele profesionale.

În acest mod, vei avea parte de angajați mai productivi, capabili să îndeplinească diverse sarcini din companie. Mai mult, angajații tăi vor avea sentimentul că au contribuit din plin la diverse proiecte ale companiei și vor avea mai multă încredere în ei. Prin urmare, este important ca angajatorii să sprijine partea de dezvoltare profesionala a acestora. Astfel ei vor fi mai fericiți la locul de muncă, rata retenției va crește, iar tu vei avea parte de profesioniști cu abilități de a contribui la evoluția companiei tale pe mai multe planuri. Ulterior, în procesul de evaluarea performanței sunt șanse mari să observi diferențe notabile în munca depusă.

Citește și:

» Cum contribuie programele de wellbeing pentru angajați și pentru companie
» Idei pentru îmbunătățirea strategiei de employer branding a companiei tale

Creează oportunități de dezvoltare profesionala pentru angajați

Îi poți stimula pe membrii echipei tale să-și descopere noi competențe prin diverse metode. De exemplu, îi poți încuraja să ia inițiativa pentru a-și dezvolta propriile proiecte în acord cu strategia companiei. Astfel de încercări vor crea cadrul oportun pentru dezvoltare profesionala prin învățare și inovare.

dezvoltare profesionala 2

De asemenea, poți planifica întâlniri lunare în care aceștia să aibă oportunitatea să-și îmbunătățească anumite abilități printr-un schimb de experiență. De la metode noi de comunicare și abordare a oamenilor, utilizarea unor softuri noi sau îndreptarea spre alte zone de expertiză, oportunitatea învățării unor noi skill-uri va fi apreciată de angajații tăi.

Dezvoltare profesionala prin participarea la conferințe de specialitate

Atunci când programul de la locul de muncă o permite, îți poți înscrie angajații la evenimente unde vor lua cuvântul profesioniști din diferite domenii. Cu această ocazie, pot asculta alți specialiști vorbind despre diverse modalități de desfășurare ale activității. Mai mult, aceștia pot discuta și despre rezultatele obținute pe anumite proiecte, dar și despre tacticile folosite pentru a ajunge acolo. Prin urmare, angajații tăi vor diferenția mai ușor strategiile de succes față de cele care nu s-au ridicat la așteptările dorite și își vor îmbunătăți cunoștințele profesionale.

Din când în când, ei au nevoie să afle informații actualizate din mediul de afaceri pentru dezvoltare profesionala. Astfel, munca lor va fi mai relevantă și vor ști spre ce noi abilități să-și îndrepte atenția. Conferințele în cadrul cărora au oportunitatea de a învăța de la specialiști îi vor ajuta considerabil în activitatea lor pe termen lung, cât și pentru partea de networking relevant în aria lor de expertiză.

Îndrumare specializată din interiorul companiei proprii

dezvoltare profesionala 3

Găsirea unui mentor cu experiență din propria organizație pentru a face pași în direcția de dezvoltare profesionala a angajaților este o altă soluție eficientă în acest scop. Îndrumarea sub formă de mentorat este considerată o metodă foarte importantă de majoritatea oamenilor cu funcții executive.

Este una dintre modalitățile cele mai sigure pentru ca un angajat să dezvolte noi aptitudini, să avanseze în carieră ori să facă tranziția mai ușoară spre un nou rol în cadrul companiei. Identifică personalul potrivit pentru a ghida alți angajați din cadrul companiei și propune-le ideea respectivă. Apoi, poți stabili persoanele care au nevoie sau își doresc să aibă parte de dezvoltare profesionala sub această formă.

True Training, modul dedicat pentru o dezvoltare profesională eficientă a angajaților

Mai mult, poți apela la instrumente software pentru a le oferi surse de învățare angajaților. O soluție digitală performantă poate fi modalitatea cea mai rapidă prin care aceștia să aibă parte de dezvoltare profesionala. Funcționalitatea True Training ajută la pregătirea și instruirea personalului cu sesiuni de învățare personalizate în funcție de nevoile individuale.

Modulul integrat în sistemul True HR te ajută să concepi planul de dezvoltare profesională al angajaților și să găsești cele mai potrivite direcții în care să se îndrepte carierele acestora, astfel încât să beneficiezi la maximum de potențialul lor. După ce a avut loc instruirea, se poate stabili un plan de evaluare și ai posibilitatea de a lăsa feedback direct în aplicație.

dezvoltarea profesionala

Pentru a oferi angajaților șansa la dezvoltare profesionala, există mai multe opțiuni. Stabilește strategia potrivită pentru afacerea ta, iar ulterior te vei putea bucura de impactul pozitiv atât asupra companiei, cât și asupra dezvoltării angajaților. Cu un plan bine pus la punct, membrii echipei tale își vor îmbunătăți lista de cunoștințe și abilități. În cele din urmă, compania ta va beneficia de implicarea unor oameni specializați în mai multe domenii. În acest fel, business-ul pe care îl conduci va urma o direcție de dezvoltare mai rapidă.

Dacă dezvoltarea profesională a personalului tău este o preocupare în organizația ta, vei avea parte de mai multe beneficii. Investiția în angajați va contribui la motivarea lor suplimentară, fapt ce va duce la o productivitate crescută. Vorbește cu aceștia, află prin ce metode ar dori să-și îmbunătățească competențele și nu ezita să pui în mișcare proceduri de dezvoltare profesionala.

Consideri că tehnologia poate sprijini procesele de învățare ale angajaților din compania ta? Te invităm să încerci softul intuitiv dezvoltat de UCMS by AROBS pentru programele de training. Pentru a beneficia de un demo gratuit, completează următorul formular.

semnatura-echipa-UCMS