Cum poți contribui la o dezvoltare profesionala rapidă a angajaților?
dezvoltare profesionala 4

Cum poți contribui la o dezvoltare profesionala rapidă a angajaților?

Cum poți contribui la o dezvoltare profesionala rapidă a angajaților?

Lectură de 4 minute

În orice companie, implementarea unor programe de dezvoltare profesionala este importantă pentru a descoperi și a investi în potențialul angajaților. În general, oamenii din organigrama unei companii sunt motivați să-și îmbunătățească aptitudinile pentru a face următorul pas pe plan profesional și pentru a avea parte de noi provocări. Așadar, concentrarea pe o dezvoltare profesionala constantă este un aspect important pentru a atinge atât obiectivele companiei, dar și pentru a-i ajuta pe angajați să își atingă anumite obiective profesionale.

Citește și:

» Impactul programelor de wellbeing asupra angajaților
» Idei pentru îmbunătățirea strategiei de employer branding a companiei tale

Compania are parte de angajați mai performanți

Dezvoltarea angajatilor prin metodele potrivite îi va ajuta pe aceștia să devină mai productivi, și să capete aptitudinile necesare pentru a îndeplini și sarcini cu care nu erau obișnuiți în trecut. Mai mult, prin însușirea unor noi aptitudini profesionale, angajații vor avea sentimentul că au contribuit din plin la diverse proiecte ale companiei și vor avea mai multă încredere în ei.

dezvoltare profesionala 2

Prin urmare, este important să-ți îndrepți atenția înspre partea de dezvoltare profesionala a oamenilor, și să adopți cele mai eficiente metode în acest sens. Astfel ei vor fi mai motivați și fericiți la locul de muncă, și vor avea cunoștințele și abilitățile necesare pentru a contribui la evoluția companiei pe mai multe planuri.

Ulterior, la evaluarea performanței sunt șanse mari să observi progrese considerabile la angajații cărora le-ai oferit oportunități pentru dezvoltarea carierei.

Totodată, deoarece creșterea profesională este o prioritate pentru mulți angajați, rata de retentie a companiei va crește pe termen lung. Conform unui raport al celor de la LinkedIN, 94% dintre angajați sunt dornici să rămână într-o organizație care investește în dezvoltarea lor.

Creează oportunități de dezvoltare profesionala pentru angajați

Cum poți contribui la o dezvoltare profesionala rapidă a angajaților? Îi poți stimula pe membrii echipei tale să-și descopere noi competențe prin diverse metode, pe care le vom descrie în rândurile următoare.

1. Oferă-le ocazia să propună proiecte noi

De exemplu, îi poți încuraja să ia inițiativa pentru a dezvolta proiecte noi, în acord cu strategia și obiectivele companiei. Astfel de încercări vor crea cadrul oportun pentru dezvoltare profesionala prin învățare și inovare.

2. Schimb de experiență intern

De asemenea, poți planifica întâlniri lunare în care aceștia să aibă oportunitatea să-și îmbunătățească anumite abilități printr-un schimb de experiență cu alți colegi. De la metode noi de comunicare și abordare a oamenilor, utilizarea unor softuri noi sau îndreptarea spre alte zone de expertiză, oportunitatea învățării unor noi skill-uri va fi apreciată de angajați.

3. Îndrumare specializată din interiorul companiei

Găsirea unui mentor cu experiență din propria organizație pentru a face pași în direcția de dezvoltare profesionala a angajaților este o altă soluție eficientă în acest scop. Îndrumarea sub formă de mentorat este considerată o metodă foarte importantă de către majoritatea oamenilor cu funcții executive.

Aceasta este una dintre modalitățile cele mai sigure pentru ca un angajat să dezvolte noi aptitudini, să avanseze în carieră ori să facă tranziția mai ușoară spre un nou rol în cadrul companiei.

dezvoltare profesionala 3

Începe prin a identifica persoanele potrivite pentru a ghida alți angajați din cadrul companiei și propune-le ideea respectivă. Apoi, poți stabili persoanele care au nevoie sau își doresc să aibă parte de dezvoltare profesionala sub această formă.

4. Dezvoltare profesionala prin participarea la conferințe de specialitate

Atunci când programul de la locul de muncă o permite, poți încuraja angajații să participe la evenimente unde vor lua cuvântul profesioniști din diferite domenii. Cu această ocazie, pot asculta alți specialiști vorbind despre diverse modalități de desfășurare ale activității.

Mai mult, aceștia pot discuta și despre rezultatele obținute pe anumite proiecte, dar și despre metodele urmate pentru a ajunge acolo. Prin urmare, angajații vor diferenția mai ușor strategiile de succes față de cele care nu s-au ridicat la așteptările dorite și își vor îmbunătăți cunoștințele profesionale.

Din când în când, ei au nevoie să afle informații actualizate din mediul de afaceri pentru dezvoltare profesionala. Astfel, munca lor va fi mai relevantă și vor ști spre ce noi abilități să-și îndrepte atenția. Conferințele în cadrul cărora au oportunitatea de a învăța de la specialiști îi vor ajuta considerabil în activitatea lor pe termen lung, cât și pentru partea de networking relevant în aria lor de expertiză.

5. Dezvoltare profesionala cu soluții digitale

Mai mult, poți apela la instrumente software pentru a le oferi surse de învățare angajaților, și pentru a gestiona procesele de instruire. O soluție digitală performantă poate fi modalitatea cea mai rapidă prin care aceștia să aibă parte de dezvoltare profesionala. Funcționalitatea True Training ajută la pregătirea și instruirea personalului cu sesiuni de învățare personalizate în funcție de nevoile individuale.

Modulul integrat în sistemul True HR te ajută să concepi planul de dezvoltare profesională al angajaților și să găsești cele mai potrivite direcții în care să se îndrepte carierele acestora, astfel încât să beneficiezi la maximum de potențialul lor. După ce a avut loc instruirea, poți stabili un plan de evaluare și ai posibilitatea de a lăsa feedback direct în aplicație.

Implementează strategia potrivită pentru compania ta

dezvoltarea profesionala

Pentru a oferi angajaților șansa la dezvoltare profesionala, există mai multe opțiuni. Stabilește strategia potrivită pentru afacerea ta, iar ulterior te vei putea bucura de impactul pozitiv atât asupra companiei, cât și asupra dezvoltării angajaților. Cu un plan bine pus la punct, membrii echipei tale își vor îmbunătăți lista de cunoștințe și abilități. În cele din urmă, compania ta va beneficia de implicarea unor oameni specializați în mai multe domenii, și astfel se va dezvolta mai rapid.

Atunci când prioritizezi dezvoltarea profesională a personalului, organizația ta are parte de mai multe beneficii. Investiția în angajați va contribui la motivarea lor suplimentară, fapt ce va duce la o productivitate crescută. Vorbește cu aceștia, află prin ce metode ar dori să-și îmbunătățească competențele și nu ezita să pui în mișcare proceduri de dezvoltare profesionala.