Planurile pentru a dezvolta cariera angajaților contribuie la retenția lor
dezvolta cariera

Planurile pentru a dezvolta cariera angajaților contribuie la retenția lor

Planurile pentru a dezvolta cariera angajaților contribuie la retenția lor

Dorințele angajaților în privința beneficiilor extrasalariale se îndreaptă tot mai mult și spre a-și dezvolta cariera. Diversificarea bonusurilor acordate salariaților este necesară pentru a avea parte de o retentie personal crescută. Aceștia vor să crească pe plan profesional, să își îmbunătățească abilitățile pentru a avea posibilitatea de a ocupa poziții mai importante în ierarhia companiei. Prin urmare, pentru a-ți putea păstra în companie angajații valoroși, trebuie să ai în vedere planuri pentru a le dezvolta cariera.

Citește și:

» Cum poți contribui la o dezvoltare profesionala mai rapidă a angajaților tăi?
»
Promovarea personalului, o modalitate de eficientizare a resurselor interne

În ultima perioadă, oamenii vor să-și schimbe locul de muncă deoarece doresc salarii și beneficii mai bune, un sistem de muncă work from home, sau pentru că sunt nemulțumiți de perspectivele de carieră din compania actuală, fiind totodată în căutarea de noi provocări. Elaborarea unor planuri cu scopul de a le dezvolta cariera poate fi un răspuns pentru a crește retenția de personal și pentru menținerea unor departamente bine închegate.

Angajatorii de top conștientizează din ce în ce mai mult nevoia de a investi în implementarea unor metode prin care să crească loialitatea angajatilor actuali, dar și pentru a avea un succes ridicat pe piața de recrutare. În afară unor beneficii extrasalariale, a acțiunilor care să îmbunătățească comunicarea interna din departamente și a disponibilității de a accepta munca remote ca fiind preponderentă, angajații așteaptă din partea companiei și planuri pentru a le dezvolta cariera. Departamentul de resurse umane al organizațiilor va trebui să-și intensifice eforturile și în acest sens, lucru care va contribui și la un employer branding îmbunătățit.

Ce ar trebui să includă un plan pentru a dezvolta cariera angajaților

dezvolta cariera 2

Într-un plan pentru a dezvolta cariera ar trebui să regăsim o listă cu obiectivele angajaților tăi, informații despre rolul lor actual și ambițiile pe termen lung. Aceste obiective ar trebui să fie legate de abilitățile și cunoștințele de care vor avea nevoie în viitor, de calitățile pe care le au deja, dar și de domeniile pe care doresc să le aprofundeze. Mai mult, planul de a dezvolta cariera ar trebui să includă conferințele de specialitate la care doresc angajații să participe, care să-i ajute spre îndeplinirea obiectivelor.

Importanța progresului profesional al angajaților

Motivarea membrilor echipei tale se poate realiza și prin idei clare pentru a le dezvolta cariera. În ceea ce privește schimbarea funcției unui angajat în cadrul organizației, ia în considerare mai multe variante. Poate fi vorba de un rol de manager al departamentului în care activează, la o poziție care implică și alte responsabilități față de cele cu care a fost obișnuit. O astfel de schimbare îi poate dezvolta cariera și să îi pună în valoare anumite abilități.

Programele pentru pregatirea si instruirea personalului contribuie la a le dezvolta cariera și la loialitatea față de companie. Instrumentele digitale de training structurate într-un mod organizat sunt eficiente pentru stabilirea direcției de creștere profesională și pentru urmarea pașilor potriviți în acest sens. Ele permit monitorizarea progresului angaților în procesul de instruire și acordarea feedback-ului de către părțile implicate pe baza unor date concrete.

Mai mult, recunoașterea eforturilor angajaților și organizarea unor activități pentru deconectarea ocazională de la muncă sunt recomandate. Printre acestea se numără: aprecierea verbală pentru munca depusă de ei, sărbătorirea unui anumit număr de ani petrecut în companie și planificarea unei cine la care să ia parte toți angajații. Ele vor crește implicarea oamenilor din companie și vor ajuta la retenția lor, deoarce se vor simți valorizați și vor înțelege că înseamnă mai mult decât nivelul lor de productivitate.

dezvolta cariera 3

Reem Darwish, parteneră de afaceri pentru învățare și dezvoltare la Hyundai Mobis, se află în industria dezvoltării organizaționale de peste 20 de ani și a vorbit despre stabilirea unor planuri care să dezvolte cariera angajaților: „Răsplata vine în mai multe moduri. Le oferi angajaților un motiv să rămână implicați și să continue să-și investească cunoștințele în interiorul organizației. Vedem o creștere a retenției, a moralului angajaților și chiar a deschiderii lor și a comunicării.”

Metode de planificare pentru a dezvolta cariera oamenilor din companie

În primul rând, o conversație deschisă între manageri și salariați despre interesele pe termen lung pentru a dezvolta cariera este esențială pentru a iniția un plan bine stabilit. În cadrul ei, se poate discuta despre evaluarea performanței acestora, interesele pe termen lung asupra carierei și despre obiectivele companiei. Totodată, sunt utile informațiile despre interesul lor față de anumite proiecte la care au muncit sau în care vor fi implicați și ce consideră că i-ar putea ajuta în a-și dezvolta cariera.

Atunci când oferi recunoștință angajaților și creezi o strategie pentru a le dezvolta cariera, vor fi mai motivați să rămână în cadrul companiei pe o perioadă îndelungată. Folosirea tehnologiei în acest scop poate facilita procesul, iar progresul oamenilor din companie să fie vizibil după scurt timp. Pe termen lung, a dezvolta cariera personalului înseamnă stabilitate și performanță în organizația ta, dar și un brand de angajator solid.

semnatura-echipa-UCMS