Diferența dintre un software de pontaj și un device de pontaj
device pontaj

Care este diferența dintre un software de pontaj și un device de pontaj?

Care este diferența dintre un software de pontaj și un device de pontaj?

Lectură de 3 minute

Un software de pontaj și un device pontaj sunt instrumente care ajută companiile să aibă evidența timpului pe care angajații îl petrec la locul de muncă. Ele ajută companiile să-și automatizeze procesele de urmărire a timpului, să reducă erorile și inexactitățile și să se asigure că angajații sunt plătiți cu acuratețe pentru timpul în care lucrează. Totuși, cele două pot fi uneori confundate din cauza similarității de nume. În continuare, vă vom prezenta diferențele dintre un software pontaj și un device de pontaj (dispozitiv de control acces).

Citește și:

Pontajul precis sprijină operațiunile de HR și payroll

Gestionarea eficientă a timpului și a prezenței angajaților este esențială pentru succesul unei companii și pentru a avea operațiuni precise de salarizare. Astfel, colectarea pontajul este una dintre activitățile principale ale departamentului de resurse umane. Alături de o soluție software pentru colectarea datelor de prezență, poți avea nevoie de un dispozitiv de pontaj fizic, în funcție de specificul companiei și de modul de desfășurarea a activității profesionale.

Ce este un software de pontaj?

Un software de pontaj este o soluție digitală, disponibilă în mediul online, prin care poți ține evidența programului angajaților. Softul oferă opțiuni multiple de a colecta datele de prezență ale acestora, pentru a se potrivi tuturor tipuri de afaceri și moduri de lucru.

device pontaj 2

Prin intermediul softului de pontaj, angajații își pot înregistra prezența și orele lucrate direct de pe propriul dispozitiv, indiferent de locație, având astfel parte de flexibilitate și accesibilitate. Ei pot face acest lucru de la distanță, indiferent dacă lucrează de acasă sau călătoresc în interes de serviciu. De asemenea, softul de pontaj poate prelua informațiile de prezență de la un device de pontaj, proces pe care îl detaliem în rândurile următoare.

Ce este un device de pontaj (dispozitiv de control acces)?

Un dispozitiv de pontaj este un echipament instalat în locația fizică a companiei, sau în mai multe puncte de lucru. Acesta facilitează înregistrarea precisă a numărului de ore lucrate de către angajați pe baza unui sistem de tip punch in și punch out, prin intermediul unei cartele electronice, prin intermediul amprentei sau prin introducerea unui cod PIN.

Acest dispozitiv de control acces s-a răspândit în tot mai multe businessuri, în special de mari dimensiuni, pentru a simplifica centralizarea informațiilor despre prezența angajaților la locul de muncă. Device-ul de pontaj necesită prezența fizică a angajaților pentru a-și înregistra timpul lucrat, în timp ce prin intermediul unui software, membrii companiei își pot nota pontajul în sistem self-service.

Cum se pot utiliza împreună un software de pontaj și un device de pontaj?

device pontaj 3

Poți instala un device de pontaj la sediul companiei, sau în mai multe puncte de lucru, iar datele de prezență înregistrare să fie preluate în softul de pontaj. Prin urmare, îți optimizezi colectarea datelor de prezență în organizație, atunci când angajații își desfășoară activitatea on-site.

Ai parte de procese eficiente și îți reduci costurile

Un software de pontaj performant poate fi scalat ușor pentru a se potrivi cu cerințele în continuă schimbare ale companiei. Aceasta duce la economii semnificative și o administrare mai eficientă a resurselor.

Integrare cu o aplicație payroll

Unul dintre avantajele majore ale soluției software de pontaj este capacitatea sa de a se integra cu o aplicație de salarizare. Aceasta reduce efortul administrativ și minimizează riscul de erori umane în procesarea salariilor.

Gestionare eficientă a pontajului

Datele colectate prin intermediul dispozitivelor de pontaj pot fi sincronizate automat cu software-ul de pontaj, asigurând o gestionare eficientă a datelor și o raportare precisă. Dacă utilizezi în mod optim atât un software pontaj cât și un device pontaj, ai parte de îmbunătățiri semnificative în procesul de colectare a datelor de prezență.

Utilizează eficient ambele soluții

În concluzie, un software de pontaj și un device de pontaj pot fi utilizate împreună pentru a crea un sistem integrat și eficient de colectare a datelor de prezență. Prin folosirea ambelor metode, poți beneficia de avantajele oferite de fiecare, pentru a avea parte de transparență și eficiență în gestionarea pontajului angajaților.