
Descarcă gratuit ebook-ul și află particularitățile True Portalul Angajatului
Descarcă gratuit ebook-ul și află particularitățile True Portalul Angajatului
Ce avantaje prezintă modulul self-service True Portalul Angajatului și cum te poate ajuta în eficientizarea activităților de business? Acestea sunt două dintre întrebările la care îți vom răspunde cu ajutorul noului ebook gratuit despre modulul True Portalul Angajatului.
Cuprins
Citește și:
» Cum te ajută True HR să digitalizezi programul de training al noilor angajați?
» Digitalizarea departamentelor HR contribuie eficient la evaluarea performantelor angajatilor
Provocările activității profesionale sunt resimțite întotdeauna atât de angajați, cât și de persoanele aflate în managementul companiei. Astfel, este important să găsim soluții care să faciliteze atât o mai bună comunicare, cât și o mai bună interacțiune între cele două părți.
Un instrument util în gestionarea activităților amintite, îl reprezintă modulul self-service True Portalul Angajatului. Acesta oferă un grad ridicat de autonomie angajaților prin faptul că pot accesa pe cont propriu informații relevante pentru ei (date personale, contractuale, documente, fișe de pontaj etc.). De asemenea, este un instrument util și pentru manageri și specialiștii HR deoarece ajută la digitalizarea activităților precum: recrutarea, evaluarea angajaților, procesul de training și nu numai. Totodată, se pot introduce cereri de delegații și deconturi direct din aplicație.
În continuare, îți vom prezenta câteva întrebări și răspunsuri despre modulul self-service True Portalul Angajatului pe care le regăsești în ebook-ul gratuit.
Ce date și documente poate vizualiza angajatul în modulul True Portalul Angajatului?
Cu ajutorul modulului de self-service True Portalul Angajatului, salariații au acces la diverse date și documente de interes pentru ei. Spre exemplu, un angajat poate vizualiza datele personale furnizate la momentul angajării și poate urmări corectitudinea acestora (ex: nume, prenume, CNP, adresă, date bancare etc.). Astfel, dacă unele dintre datele trecute în portal nu corespund cu realitatea, angajatul poate face o cerere pentru actualizarea lor.
Un alt tip de date pe care un angajat le poate consulta prin intermediul modulului de self-service sunt datele contractuale, cum ar fi: salariul de bază, data angajării, fracțiunea, funcția, punctul de lucru, departamentul, superiorul etc. Acesta poate vedea și situația persoanelor în întreținere, având posibilitatea de a face o cerere pentru actualizarea lor în cazul în care au intervenit modificări.
Pe lângă datele personale și contractuale, angajații pot accesa și documente importante precum: fluturașii de salariu, istoricul veniturilor și alte adeverințe și rapoarte.
Se poate înregistra pontajul zilnic de către angajați prin intermediul modulului de self-service?
Da, modulul True Portalul Angajatului le oferă salariaților independența necesară în înregistrarea pontajului zilnic. Mai exact, există posibilitatea pontării online cu opțiunea punch in (în momentul începerii programului) – punch out (la finalul programului).
Mai mult, prin intermediul portalului self-service se pot înregistra diverse tipuri de cereri, precum cele de concediu (concediu de odihnă, concediu medical, concediu fără plată) sau cereri de ore (ore suplimentare sau de învoire) care se trimit spre aprobare superiorului. Un aspect care merită reținut este faptul că o cerere poate fi trimisă spre anulare, chiar și după ce managerul sau superiorul a aprobat-o.
Cu soluția self-service, angajații, cât și specialiștii HR beneficiază de o mai mare flexibilitate, cât și de o eficientizare crescută a întregului proces de întocmire fișe de pontaj și aprobare a diverselor cereri.