Provocări și soluții | de vorbă cu Liviu Saracut, Hirschmann Automotive TM

Provocări și soluții actuale | de vorbă cu Liviu Saracut, Manager Resurse Umane – Hirschmann Automotive TM

Provocari si solutii actuale

De vorbă cu Liviu Saracut, Manager Resurse Umane, Hirschmann Automotive TM

Despre Liviu Saracut

Astăzi vorbim cu Liviu Saracut, Manager Resurse Umane în cadrul companiei Hirschmann Automotive TM. Despre el am aflat că este o persoană activă și deschisă să încerce mereu lucruri noi. Mai mult, consideră că învățarea continuă, atât în mediul profesional, cât și în cel personal, este cheia către progres și către o mai bună versiune a ta.

Liviu s-a alăturat echipei Hirschmann Automotive TM în vara anului 2010, moment în care a ocupat poziția de Specialist Resurse Umane. Remarcându-se prin perseverență și dedicare, acesta a devenit Team Leader Admin în anul 2015.

Începând cu anul 2017, Liviu ocupă poziția de Manager Resurse Umane. El își dorește ca prin experiența lui să contribuie la succesul și dezvoltarea companiei și în același timp să pregătească profesioniști în domeniul în care activează.

Liviu Saracut

Hirschmann Automotive TM este o companie producătoare de piese auto cu un portofoliu de peste 150 de clienți. Dacă ar fi să ne referim la mediul în care activăm, putem spune că este unul foarte versatil, unde nevoile se schimbă de la o zi la alta.

Pentru a putea face față tuturor schimbărilor de mediu, dar și a diverselor nevoi ale celor din jur, a fost și este necesară adaptarea procedurilor și proceselor la toate cerințele pieței. Aici putem vorbi despre mai multe categorii, cum ar fi: cerințe legislative, cerințe interne, cerințe ale clienților și nu în ultimul rând, nevoile angajaților noștri.

Singura modalitate prin care am considerat că putem gestiona nevoile tuturor actorilor implicați, dar și pentru a putea gestiona un număr impresionant de angajați (mai mult de 1000) este prin utilizarea unor instrumente digitale care să ne ușureze munca. Aceste soluții vin atât în sprijinul responsabililor HR din companie, cât și în sprijinul angajaților.

Lucrând într-un mediu atât de competitiv, cum este de altfel industria Automotive, pot spune că cele mai importante valori învățate sunt: adaptabilitatea, învățarea continuă, entuziasmul și deschiderea spre nou. Având în vedere că schimbările din jurul nostru se produc cu rapiditate, consider că acestea sunt valorile care ne ajută să ne dezvoltăm și să progresăm continuu.

Parteneriatul cu UCMS by AROBS a început acum mulți ani, odată cu implementarea soluției dp-Payroll, soluție care ne ajută pe partea de calcul salarial, cât și a soluției de resurse umane, True HR, care este un instrument de bază în ceea ce privește procesul de pontaj și instruire al angajaților.
Parteneriatul nostru are la bază un scop comun, acela de a îmbunătăți permanent soluțiile și de a implementa noi module care să ne ușureze munca de zi cu zi.

Consider că, printre provocările principale pe care le-am întâmpinat în ultimul an se numără: gestionarea crizei sanitare, modificările legislative apărute în sectorul de business și noile nevoi ale clienților noștri. Astfel, deși perioada a fost una plină de impedimente, consider că a reprezentat o piatră de temelie în fundația fiecăruia, fie că ne referim la companie, la clienți sau angajați. Vreau să cred că toate aceste provocări ne-au făcut mai puternici și ne-au servit drept impuls pentru dezvoltarea mediului profesional.

În ceea ce privește partea de măsuri, consider că un aspect demn de menționat ar fi că ne-am adaptat modul de lucru, având în vedere ca siguranța angajaților să primeze. Pentru asta, am implementat în anumite zone, acolo unde a fost posibil, și regimul de telemuncă, astfel încât business-ul să continue fără sincope.

Dacă ar fi să revenim la ideea de digitalizare, personal, cred că evoluția digitalizării și a automatizării în toate procesele unei companii reprezintă o direcție de viitor. Deși poate reprezenta o provocare să ieși din zona de confort, cele două puncte ne ajută să ne dezvoltăm și să construim soluții care să ne ușureze activitatea zilnică.

Alătură-te transformării digitale și împărtășește povestea ta cu noi!

5. De ce ați ales să utilizați soluția True HR oferită de UCMS by AROBS și cum s-a optimizat procesul de gestionare al resurselor umane de când utilizați soluția?
Soluția True HR a fost aleasă cu mult timp în urmă datorită interfeței prietenoase, dar și a ușurinței cu care poți ține evidența personalului. În timp, ne-am axat în principal pe utilizarea soluției de HR pentru două activități importante: pontajul angajaților și evidența orelor de instruire. Astfel, procesul de gestionare a resursei umane a fost optimizat considerabil. Mai exact, trecând de la gestionarea manuală a pontajului, la cea digitală, procesul a cunoscut o eficientizare cu aproximativ 60-70%.

Soluțiile utilizate răspund aproximativ 90-95% nevoilor nostre, ele fiind îmbunătățite permanent de către furnizor.

Soluția True Pontaj Electronic ne este utilă pentru gestionarea întregului proces de pontaj. Astfel, procesul este unul automatizat, fără a mai fi nevoie de intervenția umană la fiecare pas. După cum am menționat deja, consider că procesul de pontaj a fost optimizat în proporție de aproximativ 60-70%.

Ca și rezultate, pot spune că prin utilizarea soluției True HR s-a facilitat munca specialiștilor HR din companie prin ușurința gestionării procesului de pontaj și a verificării pontajelor angajaților.

Având în vedere dinamica pieței, precum și modificările legislative din ultima perioadă, sprijinul oferit de consultanții UCMS by AROBS este foarte important. Aceștia ne oferă soluții atât pentru schimbările legislative, dar și pentru alte nevoi interne.

10. Cum credeți că va arăta viitorul departamentelor de HR și care credeți va fi răspunsul companiilor producătoare de soluții software pentru acest segment?
Dacă ar fi să îmi exprim punctul de vedere, consider că viitorul departamentelor de HR se îndreaptă înspre digitalizarea proceselor și utilizarea capitalului uman în direcția satisfacerii nevoilor angajaților.