De ce să treci de la excel la un program payroll? « True HR
program payroll

De ce să treci de la excel la un program payroll?

De ce să treci de la excel la un program payroll?

Lectură de 4 minute

Este cu adevărat un program payroll mai performant decât foile de lucru în excel? Merită să faci această trecere? Răspunsul îl găsim, fără îndoială, în realitatea care ne înconjoară. Ritmul cu care decurg acum lucrurile este alert. În permanență suntem în căutarea unor soluții care să ne optimizeze timpul de lucru. În domeniul payroll complexitatea sarcinilor duce adeseori la epuizare, astfel un program payroll te poate ajuta să-ți optimizezi activitățile.

Citește și:

» Ce trenduri vor schimba tehnologia payroll în 2021?
» 5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când cumperi o aplicație HR

Atenția minuțioasă pe care trebuie să o păstrezi constant, alături de reglementările legislative pe care trebuie să le respecți întocmai și termenele limită exacte ajung să consume multă energie. Astfel că, optimizarea procedurilor administrative devine o prioritate. Pentru astfel de situații ne vine în ajutor tehnologia, spre exemplu cu un program payroll automatizat. Totuși, se întâmplă ca uneori să rămânem blocați în obișnuințe. Prin urmare, suntem reticenți la schimbare. Mai ales dacă implică și costuri ridicate, aparent nejustificate. Adevărul este că, în urma prospectării pieței, găsim o varietate de programe payroll care promit să ne ușureze munca.

Probabil ți-ai pus și tu întrebarea dacă merită să treci de la un excel la un program payroll. Tocmai de aceea, vom enunța în cele ce urmează motivele pentru care ai putea alege să utilizezi un soft payroll pentru administrarea salariilor.

1. Stocare nelimitată de date

Un document excel, deși are atât de multe funcții utile, nu este foarte permisibil când ne referim la stocarea datelor. Monitorizarea concediilor și a absențelor se face în mare parte manual. Un program payroll se poate integra și cu sistemele de pontaj electronic.

Pe baza informațiilor din pontaj, cu ajutorul unui program payroll calcularea salariilor se face automat. Astfel, angajații nu mai trebuie să completeze manual orarul de lucru. Un mare plus e și faptul că omului de HR nu-i mai revine obligativitatea de a verifica constant statusul documentului – cine, când, cum a completat. Prin urmare, riscul de a interveni erori este puternic diminuat.

Cu atât mai mult dacă trebuie să avem în vedere și zilele libere de la stat care influențează enorm calculul salarial.

Dacă în excel completai câmpurile manual la fiecare angajat pentru a calcula corect salariile, într-un program payroll aceste date se colectează automat, pe baza unei gestiuni mult mai simple, în mare parte, automată.

2. Noile reglementări legislative sunt actualizate la zi

program payroll

O foaie de lucru în excel te pune constant să actualizezi datele manual. Astfel că, la schimbarea unor indicatori de referință importanți, actualizarea datelor se face tot manual.

În cazul softului dp-Payroll, toate modificările legislative sunt implementate de echipa de specialiști. Pentru un plus de eficiență, la orice actualizare a softului, vei fi notificat de către echipă.

3. Rapoarte detaliate și organigrame

O foaie excel permite să ai o viziune clară asupra situației salariilor. Însă, în cazul în care ai nevoie de o privire de ansamblu mai detaliată, va fi foarte greu de obținut. Un program payroll generează automat orice tip de raport ai nevoie.

Fie că este vorba de un tip predefinit, care a fost setat la implementarea softului, fie și de un raport personalizat, atunci când se conturează noi nevoi ale companiei. Astfel, un program payroll te ajută să ai o imagine de ansamblu asupra tuturor activităților din firma ta.

4. Integrarea cu alte softuri

Un program payroll te poate ajuta să colectezi toate datele într-un singur loc. Pe de altă parte, dacă gestionarea datelor se face în excel, va trebui să folosești foi multiple. Acest lucru îngreunează activitatea. În această manieră se va ajunge la un consum suplimentar de timp. Prin integrarea tuturor datelor într-un singur sistem te vei bucura de autonomie deplină în gestionarea lor.

5. Eliminarea erorilor umane

program payroll

Este adevărat că în excel există multe formule de calcul care sunt de mare ajutor. Însă, în ciuda diversității, este foarte ușor să greșești. O singură virgulă poate schimba radical toate operațiile și rezultatele. Iar în cazul în care mai mulți angajați lucrează pe aceeași foaie de calcul, se pot introduce datele în alte câmpuri / coloane decât cele vizate. Și astfel se pot deregla toate calculele. Desigur, acestea pot aduce penalizări. De aceea este nevoie de multă atenție. Un program payroll automatizează atât procesul de colectare al datelor, cât și procesarea lor. Pe baza unor algoritmi exacți, datele sunt prelucrate corect. În aceeași măsură, în cazul în care intervin erori, ele sunt mult mai simplu de rezolvat.

Merită să investești într-un program payroll?

Cu siguranță, da. Un program payroll te ajută să gestionezi mai rapid un volum mai mare de date corect. Majoritatea sarcinilor sunt automatizate. Prin urmare, se reduce timpul de lucru pe sarcinile repetitive.

Soluția noastră de salarizare, dp-Payroll are o experiență de 24 de ani și este folosită cu încredere de companii recunoscute la nivel național din industrii diverse. Avem grijă să livrăm calitate. De aceea, suntem alături de partenerii noștri, oferindu-le sprijin ori de câte ori au nevoie. Actualizăm la zi softul cu noile măsuri legislative. Și nu doar atât: avem grijă să configurăm softul în funcție de nevoile existente. Contactează-ne și haide să faci cunoștință cu dp-Payroll – un program payroll flexibil – și echipa de specialiști UCMS by AROBS!

semnatura