De ce este important să oferi angajaților un pachet salarial atractiv?
pachet-salarial

De ce este important să oferi angajaților un pachet salarial atractiv?

De ce este important să oferi angajaților un pachet salarial atractiv?

Lectură de 4 minute

Prin oferirea unui pachet salarial atractiv alături de alte pachete de avantaje le arăți angajaților nu doar că sănătatea lor este pe primul loc, ci te preocupă și fericirea lor. Mai ales că angajații reprezintă coloana vertebrală a unei afaceri. Prin urmare, pentru ca afacerea să se bucure de prosperitate este nevoie ca angajații să fie mulțumiți.

Citește și:

» Satisfacția la locul de muncă – ce este și cum o putem îmbunătăți?
» Cum să menții un stil de viață echilibrat când muncești de acasă?

Dincolo de propriile motive pentru personalul care alege să lucreze în compania ta, un pachet salarial atractiv este stimulentul de bază.

Și nu este vorba numai despre angajați. La rândul său, afacerea are multe de câștigat. De ce este important ca angajații să se bucure de un pachet salarial atractiv?

1. Fidelizează angajații

Una dintre cele mai de bune strategii de fidelizare ale angajaților este prin oferirea unui pachet salarial atractiv. Demisiile aduc multe dezavantaje. Pe lângă reluarea procesului de recrutare și selecție a angajatului se creează o instabilitate financiară. De asemenea, e vorba și de multă energie care se investește în noii angajați. Acest aspect te poate costa mai mult decât oferirea unui pachet salarial care să îi mulțumească și să îi fidelizeze pe actualii angajați.

Mai mult, procesul de onboarding ocupă mult timp. Totodată, o bună perioadă de timp noul angajat nu poate îndeplini sarcini prea complexe din cauza perioadei de acomodare și învățare. Rezultatele se văd în timp. Prin urmare, o perioadă, activitatea companiei va fi ușor încetinită. Astfel, putem ajunge la concluzia că un pachet salarial atractiv reprezintă un cost mult mai scăzut decât întregul proces de recrutare și adaptare a unui nou angajat.

2. Împiedică formarea unui renume negativ în rândul angajaților

Ce tip de reputație are afacerea ta printre angajați? Un angajat nemulțumit nu va avea cuvinte de laudă. Astfel, imaginea firmei poate avea de suferit. Mai exact, foștii angajați pot să răspândească zvonuri cum că firma angajatoare oferă un pachet salarial nesatifăcător și prezintă un mediu de muncă instabil.

De aceea, trebuie să depui la fel mult efort pentru a-ți păstra angajații precum și acela de a-ți mulțumi partenerii. Cum altfel îți poți construi o imagine pozitivă în rândul angajaților și a posibililor candidați?

Prin oferirea unui pachet salarial atractiv și a altor beneficii. Și nu doar atât.

Un mediu de lucru pozitiv în care să se simtă confortabili și încrezători. Prin urmare vei avea numai de câștigat. De unde știm? O arată studiile.

pachet salarial
Sursa: The ultimate list of Employer Branding Statistics – LinkedIn

3. Compatibilizează nevoile companiei cu cele ale angajaților

Găsirea unui echilibru între obiectivele angajaților și cele ale companiei oferă avantaje ambelor părți. Un angajat motivat de un pachet salarial atractiv care are drept scop să avanseze de la funcția de specialist resurse umane la cea de manager resurse umane sau chiar de director resurse umane, cu siguranță își va concentra eforturile spre a crea strategii cât mai eficiente, cu rezultate vizibile.

Și nu ne referim doar la un pachet salarial atractiv. Poți include și altfel de beneficii. De exemplu, poți oferi angajatului un curs de specializare. În acest caz investești atât în angajat, cât și în afacere. Angajatul va pune în practică noile cunoștințe. Fără îndoială va avea un impact pozitiv asupra companiei.

4. Accelerează timpul de atingere a obiectivelor companiei

Un pachet salarial atractiv va menține motivația angajaților. Prin urmare va crește productivitatea. Cu cât angajații își vor îndeplini mai bine sarcinile, cu atât și activitatea companiei va înregistra rezultate satisfăcătoare.

Și mai mult decât atât. Așa cum am menționat mai sus, odată reduse cheltuielile din procesul de recrutare, bugetul se poate aloca pe alte acțiuni. Acțiuni care poate erau de mult timp în „stand by”. Prin urmare te apropii mai mult de atingerea obiectivelor propuse. O strategie de personal foarte bine definită este un punct forte al companiilor cu cifră mare de afaceri. De asemenea, contribuie la minimizarea costurilor.

Ce tip de beneficii poți include într-un pachet salarial atractiv?

Pe lângă remunerație, angajații pot fi motivați și cu alte beneficii. Este important ca acestea să fie constituite din avantaje reale. Astfel angajații să se simtă cu adevărat privilegiați.

 • Asigurare de viață;
 • Beneficii de călătorie cum ar fi reduceri sau tichete de vacanță;
 • Asigurare auto;
 • Bonusuri în funcție de performanță;
 • Abonament la sală sau reduceri la abonamente;
 • Asigurare medicală care să includă servicii cât mai variate: atât servicii de medicină dentară cât și oftalmologică, alături de analize de laborator detaliate;
 • Cursuri de specializare și training angajati;
 • Abonamente la librării atât fizice, cât și digitale;
 • Program de lucru flexibil;
 • Mese incluse în timpul programului de lucru;
 • Zile de concediu în plus față de cele impuse de legislație, cum ar fi oferirea unei zile de concediu în luna / săptămâna în care angajatul îți celebrează ziua de naștere;
 • Bunuri materiale care vor fi utilizate în scop de serviciu: mașină, laptop, telefon.

Toate aceste aspecte te ajută să îți menții angajații fericiți și productivi. Nu uita, un pachet salarial atractiv nu doar că îți minimizează costurile pe termen lung, dar are un impact și asupra productivității angajaților tăi.

semnatura