De ce să generezi și să exporți notele contabile cu dp-Payroll? « True HR
De ce să generezi și să exporți notele contabile cu dp-Payroll

De ce să generezi și să exporți notele contabile cu dp-Payroll?

De ce să generezi și să exporți notele contabile cu dp-Payroll?

Lectură de 4 minute

Integrarea tehnologiei în activitatea de business face ca majoritatea operațiunilor să cunoască o eficientizare și acuratețe sporită. Un astfel de instrument digital complex este și dp-Payroll. dp-Payroll este un software de salarizare cu 19 module distincte, care acoperă majoritatea nevoilor unui departament de payroll. Câteva dintre procesele pe care dp-Payroll le poate eficientiza sunt: automatizarea calculului salarial, gestionarea reținerilor salariale, exportul notelor contabile, generarea de rapoarte și documente importante pentru companie (ex: state de plată, centralizatoare, rapoarte pentru management, rapoarte pentru grup etc.), cât și generarea de formulare pentru instituțiile statului (ex: Declarația 112, formularele statistice TS, LV, S3).  

Citește și:

» Păstrează o evidență clară asupra activității companiei cu dp-Rapoarte Complexe!
» Cum ajută digitalizarea departamentele de HR și payroll?

După cum am menționat deja, dp-Payroll te ajută în generarea și exportul notelor contabile. Astfel, un modul important este reprezentat de dp-Note Contabile. Un avantaj al acestui modul este economisirea de timp, deoarece te ajută să scapi de introducerea manuală a înregistrărilor contabile, permițând exportul înregistrărilor contabile aferente calculului de salarii, reținerilor din salariul net al angajaților, pensiilor facultative, impozitelor redirecționate etc. Toate acestea sunt exportate în formatul cerut de către sistemul financiar al companiei.

De ce să generezi și să exporți notele contabile cu dp-Payroll

În continuare, vom aduce în discuție ce reprezintă o notă contabilă, care sunt beneficiile automatizării procesului de generare și export al notelor contabile, cum anume funcționează dp-Note Contabile și ce avantaje prezintă acest modul.  

Ce sunt notele contabile și de ce să le gestionezi digital?

Nota contabilă reprezintă modalitatea în care aspectele care țin de calculul de salarii se reflectă în contabilitate. Spre exemplu: înregistrarea datoriei către salariați, plata taxelelor salariaților, plata taxelor companiei, decontări cu salariații etc.

Notele contabile reprezintă documente importante pentru companie deoarece oferă o imagine clară asupra tranzacțiilor desfășurate de aceasta. Astfel, pentru o acuratețe ridicată, dar și pentru gestionarea eficientă, se poate apela la o soluție software care ajută la automatizarea procesului.

Printre avantajele principale pe care un software payroll ți le poate oferi se numără:

  • Generarea și exportul notelor contabile se face automat. Astfel, personalul contabil va scăpa de introducerea manuală a înregistrărilor contabile. Acest aspect contribuie la economisirea resurselor de timp și la gestionarea mai rapidă a unui volum mare de date.
  • Cu ajutorul unei soluții software de salarizare, pe baza unei configurări făcute în prealabil, se exportă fișierul în formatul specific soft-ului de contabilitate utilizat de client. Mai mult, în cazul în care pentru o anumită lună din diverse motive se recalculează salariile, modulul permite generarea fișierului cu toate înregistrările contabile aferente recalculului sau doar a înregistrărilor contabile cu diferențe față de ceea ce s-a înregistrat până în respectivul moment în sistemul financiar al companiei.
  • În cazul în care o companie utilizează mai multe centre de cost, modulul permite generarea înregistrărilor contabile detaliate la nivel de centru de cost. Astfel, ai o evidență clară a tuturor înregistrărilor, într-un singur loc și într-un timp mult mai scurt.

Cum funcționează modulul dp-Note Contabile?

De ce să generezi și să exporți notele contabile cu dp-Payroll

Modulul dp-Note Contabile este un modul intuitiv și ușor de folosit. Astfel, în baza unei configurări inițiale, se extrag datele din aplicație și se generează notele contabile care conțin toate înregistrările contabile.  

După generarea notelor contabile, persoana responsabilă poate vizualiza și verifica dacă informațiile sunt corecte. Ulterior acestei etape, notele contabile se pot exporta într-un fișier cu structura necesară pentru software-ul de contabilitate utilizat de companie.

De ce să alegi modulul dp-Note Contabile?

Acum că am văzut cum se desfășoară întregul proces de generare și export al notelor contabile cu ajutorul software-ului dp-Payroll, este important să punctăm și câteva avantaje ale acestei soluții.

Un punct forte pe care modulul de Note Contabile al soluției UCMS by AROBS ți-l poate oferi este gradul ridicat de configurabilitate și de adaptare la necesitățile clienților. Mai exact, înainte de implementarea modulului, se stabilesc toate informațiile care trebuie personalizate: planul de conturi, formulele contabile etc.

Mai mult, în dp-Payroll există posibilitatea generării și exportului notelor contabile pe o lună din arhivă, fără a fi necesară deschiderea unei corecții pe respectiva perioadă. Funcționalitatea este utilă în cazul în care s-a închis deja o lună fară generarea fișierului de note contabile sau lipsește fișierul de comparare în cazul notelor contabile pe diferențe.

Nu în ultimul rând, soluția dp-Payroll se bucură de 25 de ani de experiență pe piața românească. Soluția este folosită de către companii din industrii variate precum: banking, BIG4, BPO, IT, servicii medicale, retail și nu numai.

Dacă ești în căutarea unei soluții software de salarizare, solicită un demo gratuit: https://bit.ly/2Pqt5IG. Hai să discutăm mai multe despre nevoile tale!

semnatura-echipa-UCMS