De ce să folosești o soluție de onboarding digital? « True HR
onboarding digital

De ce să folosești o soluție de onboarding digital?

De ce să folosești o soluție de onboarding digital?

Lectură de 4 minute

Pentru ca un nou angajat să se acomodeze cât mai repede la locul de muncă, o soluție de onboarding digital este un sprijin important. Chiar și în contextul în care munca la birou va redeveni de actualitate, sau activitatea profesională se va desfășura într-un sistem hibrid, oamenii pot beneficia de un onboarding digital în compania lor. Cu ajutorul acestuia, angajații pot parcurge cu ușurință și într-un mod bine structurat materiale video, documente, sondaje, teste, astfel încât integrarea în noul mediu profesional să aibă loc cât mai repede. Instrumentele tehnologice sunt de mare ajutor pentru profesioniștii HR atunci când trebuie să întâmpine o persoană proaspăt recrutată în companie.

Citește și:

» Avantajele folosirii unui soft dedicat pentru managementul documentelor
» Joburi la distanta – soluția optimă pentru a ajunge la mai mulți candidați

Onboarding digital – beneficii pentru întreaga companie

Un program de onboarding digital trebuie personalizat în funcție de caracteristicile fiecărei poziții din organigrama companiei, sau a unui departament anume. Astfel vei ajunge la rezultatele dorite într-un timp scurt, iar noul angajat va putea să-și înceapă activitatea propriu-zisă mai repede. Printr-un onboarding digital eficient, sunt economisite resurse materiale, dar și energie, iar angajații au la dispoziție un sistem intuitiv prin care ajung cu ușurință la informațiile de interes.

În plus, un program bine definit de primire a noilor angajați, în care sunt integrate metode avansate de onboarding digital, contribuie la rezultate satisficătoare în zona de retentie personal. Șansele ca o persoană nou-venită să rămână în companie pentru o perioadă îndelungată cresc atunci când este întâmpinată cu entuziasm și are la dispoziție resursele necesare pentru a înțelege mult mai bine compania căreia s-a alăturat. De asemenea, fiind mult mai bine informată, va fi mai implicată în activitatea profesională. Prin urmare, productivitatea acesteia va putea fi la nivel înalt, încă din primele săptămâni.

Economisirea timpului tuturor cu ajutorul unui onboarding digital

onboarding digital 2

Integrarea angajaților reprezintă de multe ori, un proces îndelungat și chiar costisitor. Procedurile tradiționale presupun participarea angajaților la training-uri care durează zile întregi. Astfel, pe lângă timpul lor, este nevoie și de participarea îndelungată a managerilor și a altor persoane care să le ofere instructajul necesar. Prin urmare, vor fi nevoiți să se oprească din activitatea lor pentru a-și dedica timp noilor angajați, iar asta poate încetini procedurile importante în care erau implicați.

Cu ajutorul unui onboarding digital, se reduce efortul liderilor din organizație în această privință, iar planificarea procedurilor de învățare poate fi organizată mult mai bine. O combinație între întâlnirile în format fizic și utilizarea tehnologiei în procesul de onboarding aduce o experiență completă pentru angajații noi.

Elemente de noutate prin onboarding digital

În mod obișnuit, procedura de onboarding însemna întâlniri fizice între un manager și o persoană nou angajată. Sau, de asemenea, poate fi vorba de întâlniri la care să participe mai mulți oameni nou-angajați pentru a trece printr-un proces de integrare în organizație. Procesul poate implica sesiuni educaționale, completarea unor documente tipărite și interacțiuni cu liderii departamentelor, care pot fi întârziate de programul încărcat al acestora.

Aceste proceduri tradiționale sunt deseori greoaie și consumatoare de timp. Mai mult, pot fi pierdute informații importante printre numeroasele mesaje și operațiuni înspre care un nou angajat trebuie să-și îndrepte atenția.

Printr-un onboarding digital, se asigură accesul angajaților la resurse materiale de interes despre companie, structură organizațională și proceduri specifice companiei, indiferent de locul în care sunt, fără a depinde de alte persoane și de disponibilitatea acestora. De asemenea, gamificarea poate fi inclusă în procesul de training angajati, pentru ca oamenii nou-veniți să învețe într-un mod inovativ aspecte referitoare la poziția pe care o ocupă. Astfel, crește posibilitatea ca oamenii să rețină și să asimileze mult mai ușor informațiile pe care le-au parcurs.

Informații corecte și simplu de accesat

onboarding digital 3

Într-o companie cu un număr ridicat de angajați, acuratețea informațiilor puse la dispoziție pentru fiecare profesionist recrutat poate fi asigurată printr-o platformă de onboarding digital. Integrarea oamenilor în echipă poate fi făcută într-un mod eficient cu ajutorul tehnologiei, cu instrumentele potrivite care să fie utilizate pentru onboarding.

Tehnologizarea operațiunilor specifice de integrare a unui nou angajat are o contribuție importantă și în ceea ce privește feedback-ul primit din partea managementului, în urma parcurgerii unor etape de cunoaștere și învățare. Prin implementarea unui onboarding digital, managerii au la dispoziție platforma necesară pentru a-și exprima părerea în legătură cu parcursul angajatului în etapele respective. În cazul în care e nevoie de ajustări în procesul de onboarding, ele pot fi realizate mult mai ușor după un schimb de păreri.

True Induction Onboarding, soluție software pentru integrarea noilor angajați

Îți dorești să ai parte de un program performant prin care să efectuezi un onboarding digital al noilor angajați? Aplicația True HR, un soft resurse umane complex, are în componență modulul True Induction Onboarding, care facilitează parcurgerea sesiunilor de învățare și acomodarea oamenilor cu valorile companiei și procedurile interne. Cu ajutorul acestei funcționalități, birocrația se reduce și ai parte de un program structurat pentru un onboarding eficient. True Induction Onboarding este soluția ideală pentru a oferi angajaților metode accesibile de învățare, sondaje, teste, materiale video și documente utile, pentru a se integra cât mai repede la noul loc de muncă. Solicită un demo gratuit al modulului și descoperă cum poate fi de folos companiei tale!

semnatura-echipa-UCMS