Cum te ajută un soft calcul salarii să eficientizezi munca companiei tale?
soft calcul salarii 1

Cum te ajută un soft calcul salarii să eficientizezi munca departamentului de salarizare?

Cum te ajută un soft calcul salarii să eficientizezi munca departamentului de salarizare?

Lectură de 4 minute

Un soft calcul salarii reprezintă unul dintre instrumentele digitale care te ajută să automatizezi majoritatea activităților din departamentul de resurse umane. Mai exact, un soft calcul salarii te ajută să gestionezi mai ușor procese precum: calculul salarial, gestionarea reținerilor salariale, emiterea fluturașilor de salarii, generarea de rapoarte simple sau complexe cu privire la activitatea angajaților din companie și alte activități. Putem spune că o soluție software de salarizare oferă un management unitar întregului departament, datorită multiplelor funcționalități pe care le deține. În acest fel, se pot puncta două avantaje majore pentru a alege un soft calcul salarii în activitatea de business:

În primul rând, activitățile din cadrul departamentului sunt eficientizate cu un soft calcul salarii, astfel specialiștii payroll vor aloca mai puțin timp pentru rezolvarea acestora. În al doilea rând, putem vorbi și despre o optimizare a fluxului de muncă, cât și o minimizare a erorilor de calcul. Pe lângă avantajele amintite, un soft salarii te mai ajută și la:

Citește și:

» Păstrează o evidență clară asupra activității companiei cu dp-Rapoarte Complexe!
» Odată cu transformarea digitală gestionarea pontajului angajaților este mai ușoară

Automatizarea calculului salarial

soft calcul salarii

Calcularea salariilor angajaților este o sarcină complexă, care consumă foarte mult timp. Dacă te întrebi de ce, răspunsul este simplu. În cadrul calculului salarial se ține cont de un număr impresionant de elemente precum: baza de calcul de la care se pleacă, numărul de ore lucrate într-o lună, bonusurile angajatului, concediile efectuate în luna curentă, dacă un angajat are sau nu rețineri salariale, dacă a efectuat ore suplimentare, dacă beneficiază de sporuri de diverse tipuri, dar și de alte elemente. Astfel, se poate deduce că întregul proces este unul complex, care se efectuează într-un timp crescut, dar care poate fi predispus și la multe erori.

Pentru a putea optimiza timpul necesar calculului salarial, un soft calcul salarii este răspunsul potrivit. Cu ajutorul acestuia, datele necesare (ex: număr de ore lucrate, ore suplimentare, rețineri din salariu etc.) sunt preluate din software-ul de pontaj utilizat de către companie, iar calculul este realizat într-un timp mult mai scurt. În plus, erorile umane sunt minimizate datorită acurateței procesului de calcul.

Cu un program calcul salarii, prin doar câteva acțiuni întreprinse, efectuezi mai repede întregul proces, câștigi timp, iar munca întregului departament se ușurează.  

Generarea de documente pentru companie

Cu ajutorul unui soft calcul salarii, poți genera mai repede și mai ușor documente de interes pentru companie sau care trebuie despuse către instituțiile statului. Spre exemplu, cu ajutorul softului dp-Payroll, poți exporta documente precum: state de plată, centralizatoare și fluturași de salariu. În plus, poți înregistra note contabile aferente calculului de salariu. Tot prin intermediul unui sistem de salarizare, poți genera diverse tipuri de declarații și rapoarte, precum declarația D112, rapoarte interne pentru management sau rapoarte pentru grup. Nu în ultimul rând, acesta te ajută și în completarea și depunerea mai rapidă a formularelor TS, LV și S3 către Institutul Național de Statistică.

Realizarea plăților salariale și emiterea fluturașilor de salarii

soft calcul salarii 1

Un avantaj semnificativ pe care ți-l poate oferi un soft calcul salarii este reprezentat de faptul că prin intermediul acestuia poți realiza plățile salariilor direct din aplicație. Pentru a putea realiza această operațiune trebuie doar să deții datele bancare ale angajaților, iar plata se va face mai repede și mai sigur. Astfel, sumele vor fi transferate la timp, direct în contul bancar al fiecărui angajat în parte.

Totodată, poți genera și fluturașii de salarii ai angajaților pe care, ulterior, îi poți distribui pe e-mail sau SMS. Fluturașii de salariu vor conține toate informațiile de interes pentru angajat (salariu brut, suma taxelor și contribuțiilor efectuate de firmă în numele lui, suma deducerii personale și alte elementele). Astfel, întregul proces se bucură de o eficiență și o transparență crescută cu un soft calcul salarii.

Generarea de rapoarte

Întocmirea manuală a rapoartelor legate de activitatea de salarizare poate fi foarte solicitantă. În special, în cazul în care ai de realizat un număr mare de rapoarte pentru management sau pentru contabilitate, acestea pot consuma mult timp și energie. Cu ajutorul unui soft calcul salarii poți genera rapoarte prestabilite sau personalizate (inclusiv sub formă grafică) pe baza datelor din sistem. În plus, poți colecta și date specifice din aplicația de calcul salarial pentru a-ți genera rapoarte financiare necesare. Astfel, munca manuală și erorile efectuate din neatenție vor rămâne de domeniul trecutului. 

Respectarea normelor legislative

soft salarizare

Domeniul salarizării este supus constant schimbărilor legislative. Fiecare schimbare în parte reprezintă o nouă provocare pentru specialiștii de payroll, deoarece activitatea suferă la rândul ei modificări și e nevoie de o viteză mare de adaptare. Astfel, pentru a ușura și această povară, în cadrul unui soft calcul salarii actualizările legislative sunt efectuate constant, într-un timp util. În acest fel, te asiguri că rămâi întotdeauna la curent cu noutățile legislative din domeniu, pentru ca activitățile desfășurate să fie în conformitate cu legislația în vigoare.  

dp-Payroll este un soft calcul salarii inovativ pentru managementul salarizării

Vrei să automatizezi sarcinile din departamentul de salarizare cu ajutorul unui soft calcul salarii performant, cu o experiență vastă? Încearcă soluția noastră dp-Payroll. În cei 25 de ani de activitate am învățat să răspundem la nevoile specifice ale companiilor. De aceea, softul nostru se configurează în funcție de necesitățile fiecărei firme, indiferent de domeniul în care aceasta își exercită activitatea. Promptitudinea este cea care ne caracterizează, de aceea, modificările legislative le implementăm în soft în cel mai scurt timp posibil. Mai mult decât atât, suntem alături de partenerii noștri ori de câte au nevoie, răspunzând cu operativitate la solicitările lor. Dacă vrei să afli mai multe despre noi, contactează-ne!

semnatura-echipa-UCMS