[BI] Cum te ajută datele să identifici oportunitățile de creștere?
cum-te-ajuta-datele-sa-identifici-oportunitatile-de-crestere

[BI] Cum te ajută datele să identifici oportunitățile de creștere în afacerea ta?

[BI] Cum te ajută datele să identifici oportunitățile de creștere în afacerea ta?

Lectură de 4 minute

Datele despre activitatea companiei tale și a angajaților te ajută să iei cele mai potrivite decizii, cu scopul de a îmbunătăți diverse procese. Pentru a găsi cele mai bune soluții, trebuie să te bazezi pe date relevante, care pot fi extrase cu un soft de tip Power BI. Cum te pot ajuta datele să identifici oportunitățile de creștere în afacerea ta? În continuare, îți vom prezenta în detaliu cum poți utiliza datele pentru a îmbunătăți activitatea organizației tale.

Citește și:

Colectezi datele cu minim de efort

În ultimii ani, tehnologia a avansat într-un ritm accelerat, aspect care a facilitat colectarea, stocarea și analiza datelor din companii în diverse scopuri, cu ajutorul unei aplicații de Business Inteligence. Un astfel de soft îți oferă oportunitatea de a colecta o mulțime de date despre procesele interne, activitatea angajaților, calitatea produselor proprii și multe alte date relevante. În acest fel, identifici mai ușor oportunitățile de creștere a afacerii, de optimizare a activității sau ocaziile pentru dezvoltarea angajatilor. Potrivit unui sondaj realizat de TechValidate, 89% dintre utilizatorii unui soft Power BI au menționat că acesta le-a permis să ia decizii mai rapide și mai bine informate.

Profiți la maximum de datele din compania ta

Datele sunt, fără îndoială, una dintre cele mai importante resurse pe care le ai la îndemână într-o companie. Cu toate acestea, de multe ori ele nu sunt utilizate la potențialul lor maxim. Ele sunt informații care pot fi colectate și stocate într-un mod st ructurat, printr-un instrument digital performant, pentru a avea o imagine de ansamblu clară asupra lor.

De ce sunt importante datele?

cum-te-ajuta-datele-sa-identifici-oportunitatile-de-crestere-2

Datele sunt importante pentru afacerea ta deoarece îți oferă o înțelegere mai bună asupra proceselor interne din cadrul organizației, a activității angajaților, dar și a produselor și serviciilor tale. Dacă înțelegi aceste aspecte mai bine, vei lua decizii îmbunătățite și îți vei crește afacerea în mai multe privințe.

De la eficientizarea activitatii de resurse umane, la identificarea oportunităților pentru creșterea businessului și dezvoltarea echipei, dar și a angajaților în mod invidual, o soluție digitală Power BI te poate ajuta în toate aceste privințe.

Cum te ajută datele să identifici oportunitățile de creștere în afacerea ta?

Identifici tendințe din piață

Datele te pot ajuta să identifici tendințele de piață. Prin colectarea și analizarea datelor despre nevoile din piață, poți afla mai multe despre nevoile și preferințele clienților, cum ar fi:

 • Creșterea cererii pentru produse sau servicii specifice;
 • Preferințele și comportamentul clienților;
 • Schimbarea modelelor de muncă datorită digitalizării accentuate;
 • Schimbările în preferințele de consum și comportamentul de cumpărare;
 • Accelerarea proceselor de automatizare din companii.

Aceste informații te pot ajuta să îți ajustezi portofoliul și să îți crești profitul. Utilizarea Power BI îți simplifică luarea deciziilor în ceea ce privește dezvoltarea de produse sau servicii noi sau îmbunătățirea celor existente.

Îmbunătățești eficiența operațională

Analiza datelor te ajută să identifici zonele în care pot fi îmbunătățite procesele operaționale și eficiența. Spre exemplu, datele te ajută să afli într-un mod detaliat cum se împart costurile de producție, care este timpul de livrare și care este calitatea produselor și a serviciilor. Prin urmare, poți identifica zonele în care pot fi reduse costurile, îmbunătățită calitatea și accelerată livrarea, pentru ca afacerea ta să crească într-un ritm potrivit.

Creezi strategii bazate pe date

Prin colectarea și analizarea datelor, poți identifica tendințe și modele care să te ajute să îți creezi strategii eficiente de HR. Aceste strategii te pot ajuta să îți crești vânzările, să îmbunătățești eficiența din companie și productivitatea angajatilor și să îți crești businessul pe termen lung. Dintre acestea, putem enumera:

 • Dezvoltarea competențelor angaților;
 • Implementarea unui sistem optim pentru evaluarea performantelor angajatilor;
 • Crearea unui program de dezvoltare a abilităților de comunicare, prin care să se îmbunătățească comunicarea interna;
 • Dezvoltarea unui program de planificare a carierei, care să ofere angajaților o viziune asupra opțiunilor pentru dezvoltarea carierei în organizație, și să îi ajute să își planifice progresul profesional;
 • Crearea unui program pentru dezvoltarea unor abilitati de leadership, care să ajute la dezvoltarea abilităților de conducere ale persoanelor din management;
 • Dezvoltarea unui program de mentorat pentru noii membrii ai echipei, pentru a-i ajuta să se integreze mai rapid și mai eficient în organizație.

Cum să colectezi și să analizezi datele pentru a identifica oportunitățile de creștere?

Identifici datele relevante

Pentru a colecta datele relevante, trebuie să știi ce informații vrei să obții. Identifică informațiile care te pot ajuta să îți crești afacerea, cum ar fi informații statistice despre:

 • activitatea internă;
 • fluctuația de personal;
 • nivelul de absenteism ridicat;
 • departamentele cu personal insuficient;
 • diverse tendințe resimțite în cadrul companiei.
Colectezi datele
cum-te-ajuta-datele-sa-identifici-oportunitatile-de-crestere-3

Prin intermediul unei aplicații de tip Power BI, poți colecta rapid toate datele de care ai nevoie din interiorul organizației, pentru a lua decizii informate și pentru a identifica ușor oportunitățile de creștere ale afacerii tale. Asigură-te că informațiile colectate sunt relevante pentru nevoile tale și că ai parte de informații actualizate atunci când vrei să iei anumite decizii.

Analizezi datele

După ce ai colectat datele, trebuie să le analizezi pentru a identifica tendințele și modelele care te pot ajuta să îți crești afacerea. Poți utiliza un soft Power BI pentru a analiza datele într-un mod rapid și intuitiv, prin configurarea unor rapoarte grafice de diferite tipuri. Conform unui studiu realizat de IDC, utilizarea soluțiilor de business intelligence, precum Power BI poate reduce costurile de cercetare și analiză cu până la 50%.

Iei decizii bazate pe date

Pe baza analizei datelor, poți lua deciziile potrivite care să asigure dezvoltarea businessului. Asigură-te că înțelegi informațiile colectate și că le utilizezi în mod corespunzător pentru a-ți crește afacerea. Poți utiliza informațiile colectate pentru a transforma semnificativ:

Alege implementarea unei soluții performante de extragere a datelor

Datele pot fi un instrument valoros pentru a identifica oportunitățile de creștere în afacerea ta. Prin colectarea și analizarea datelor, poți identifica tendințele și modelele care te pot ajuta să îți crești afacerea pe termen lung, într-un ritm sustenabil. Ai nevoie de o soluție digitală care să te ajute să colectezi și să analizezi datele din compania ta? Scrie-ne un email la [email protected]!