Cum să gestionezi virtual procesul de onboarding? Tips &Tricks
procesul de onboarding

Cum să gestionezi virtual procesul de onboarding? Tips &Tricks

Cum să gestionezi virtual procesul de onboarding? Tips &Tricks

Lectură de 4 minute

Un program de inducție performant și complex va contribui la eficientizarea fiecărui proces de onboarding, astfel încât noii angajați să se integreze mult mai ușor în companie, cu atât mai mult în noile condiții de lucru în care telemunca a devenit o formă principală prin care organizațiile își desfășoară activitatea. Într-adevăr, vorbim de noi provocări la care suntem supuși, iar modul în care sunt integrați noii angajați în comunitate s-a reinventat odată cu munca la distanță.

În acest context, un program onboarding este un soft care te poate ajuta să eficientizezi întregul proces. Astfel, munca ta va fi mult mai ușoară, iar noii angajați se vor bucura de o instruire favorabilă, ceea ce îi va ajuta să se adapteze cu ușurință noilor metode de lucru. Dar cum poți construi angajaților o experiență pozitivă încă din primele zile petrecute la noul loc de muncă, mai ales în condițiile în care procesul de onboarding are loc de la distanță? Iată câteva sfaturi:

Citește și:

» Cum se poate folosi semnătura electronică în companii?
» Se potrivește modelul de lucru hibrid pentru compania ta?

1. Folosește un program onboarding complex

Primul pas pentru ca procesul de onboarding să decurgă simplu și rapid este prin investirea într-un program onboarding care să dețină diverse funcționalități menite de a gestiona întreaga activitate. Procesele birocratice nu îți vor mai da bătăi de cap, deoarece vei administra electronic toate documentele necesare. Noul angajat va primi acces la toate informațiile utile pentru primele zile de lucru și chiar va putea parcurge o serie de teste, sondaje pentru a-i testa cunoștințele acumulate. Cu un astfel de soft poți monitoriza îndeaproape procesul de inducție.

2. Oferă din timp echipamentul necesar

Pentru ca procesul de onboarding să înceapă cu succes din prima zi de lucru, este util ca noul angajat să dispună de tot echipamentul necesar. De aceea, asigură-te că angajatul a primit din timp laptopul, telefonul, precum și toate accesoriile de care va avea nevoie pentru a putea avea acces la acel program onboarding care îl va ajuta să se integreze în companie.

3. Definește obiectivele companiei și a modului în care noul angajat va contribui la atingerea lor

program onboarding

Una dintre cele mai bune metode pentru a integra un angajat în companie este prin conturarea unor direcții clare. Adu-i la cunoștință valorile care ghidează activitatea și comunică-i obiectivele stabilite pentru următorul an. Apoi, explică-i care e rolul lui în companie și ce aport va aduce astfel încât obiectivele să fie atinse. Mai mult decât atât, nu uita să iei în considerare și obiectivele lui profesionale. O discuție îndeaproape pe această temă te va ajuta să creezi o legătură aparte cu noul angajat. Prin urmare, chiar dacă procesul de onboarding se va desfășura virtual, vei putea stabili conexiunile necesare.

4. Organizează o întâlnire virtuală cu toți membrii echipei

Chiar dacă un program onboarding te ajută să instruiești noul angajat, nu neglija nici interacțiunea cu echipa și colegii. Doar așa va simți pulsul companiei și se va simți inclus în comunitate. Prezintă noul angajat colegilor și vorbește-le puțin despre el și în ce va consta colaborarea. De asemenea este util și să-l încurajezi să vorbească despre el și pasiunile sale.

5. Alege un mentor pentru noul angajat

Desemnează o persoană care se va îngriji de integrarea noului angajat, care îl va superviza și îi va fi alături pe toată perioada de probă. Astfel îl vei face să simtă siguranță, ceea ce îl va motiva să devină perseverent, iar procesul de onboarding va decurge mai ușor.

6. Efectuează sondaje de feedback

procesul de onboarding

Un program onboarding îți oferă posibilitatea să efectuezi diferite sondaje. Prin acestea, poți evalua gradul de satisfacție al noului angajat cu privire la adaptarea lui în companie. Pentru că cea mai bună metodă este de a preveni problemele, iar discutarea despre eventualele disfuncționalități este cu adevărat productivă. Astfel vei putea contribui la asigurarea longevității angajatului în companie și valorificarea lui la potențialul maxim.

True HR este un program de onboarding care îți asigură eficiență

Pe măsură ce munca la distanță devine din ce în ce mai prezentă, menținerea angajaților conectați devine o prioritate pentru managerii de resurse umane. Chiar dacă pe viitor, munca hibrid va deveni un nou trend, cu atât mai mult companiile vor trebui să investească în instrumente tehnologice care să ajute la gestionarea activității într-un mod optim.

Cu True HR, program onboarding ai grijă de angajații tăi încă din primele zile ale lor în companie. Asigurarea unui mediu de instruire plăcut și lejer va contribui la relaxarea noului angajat. Astfel îi va fi mai ușor să asimileze informațiile noi și să se adapteze fluxului intern de lucru. Cu True Induction Onboarding:

  • realizezi procesul de instruire a noilor angajați cu materiale în format electronic, ceea ce este foarte util și în condiții de muncă la distanță;
  • pe un program de instruire poți aloca mai mulți angajați, astfel încât să salvezi timp;
  • poți seta sesiuni de evaluare pentru a testa nivelul de cunoștințe asimilat de către noii angajați;
  • monitorizezi îndeaproape procesul de onboarding, având o evidență precisă asupra modului în care se desfășoară întreaga activitate.

Contactează-ne și află dacă True Induction Onboarding este potrivit pentru afacerea ta!

semnatura-echipa-UCMS