Cum poți crește retentia angajatilor cu experiență în compania ta
retentia angajatilor

Cum poți crește retentia angajatilor cu experiență în compania ta

Cum poți crește retentia angajatilor cu experiență în compania ta

Pentru ca o companie să fie prosperă, un aspect important de luat în calcul este retentia angajatilor pentru o perioadă îndelungată. Mai ales când este vorba despre profesioniști cu experiență mare în cadrul organizației, aceștia trebuia valorizați deoarece și-au demonstrat abilitățile de-a lungul timpului și au contribuit la dezvoltarea companiei.

Oamenii care au dat continuitate anumitor departamente interne trebuie păstrați pentru valoarea pe care o aduc și pentru expertiza acumulată în acel mediu profesional. În acest caz, retentia angajatilor este esențială deoarece ei pot reprezenta pilonii de bază pentru o transformare pozitivă a companiei într-un ritm accelerat. Cunoscând istoria firmei, aceștia știu care sunt următorii pași care trebuie făcuți pentru progres și pot împărtăși idei de succes.

Citește și:

» Ce aspecte definesc o firma de incredere și ce rol joacă angajații în dezvoltarea ei
» Cele mai căutate beneficii extrasalariale de către angajați

retentia angajatilor 2

Vechii angajați au fost martori la diferite etape și momente cheie din istoria unei companii, au observat greșelile, au văzut cum s-au remediat anumite probleme și sunt în măsură să dea sfaturi pentru ca acestea să fie evitate în viitor. De aceea, consultarea acestora în diverse situații îi va face să se simtă valoroși. Acest fapt te va ajuta pe tine cu un feedback specializat, iar concomitent va reprezenta un atuu important și în ceea ce privește retentia angajatilor. Cei mai mulți dintre ei nu vor ezita să contribuie cu sfaturi sau cu sugestii atunci când se va apela la expertiza lor. Ținând cont de mai multe păreri, cresc șansele să ajungi la cel mai bun rezultat când vine vorba de decizii importante pentru afacerea ta.

Cum poți crește retentia angajatilor printr-o comunicare deschisă

Uneori poate fi dificil să găsești cea mai bună metodă pentru a-ți motiva angajații sau pentru a le arăta cât de mult înseamnă pentru tine. Primul pas poate fi o comunicare directă și constantă cu aceștia, în limita timpului disponibil. Atunci când există un dialog sănătos între părți, mediul profesional devine mai mult decât o slujbă obișnuită deoarece se accentuează ideea de valorizare umană. Acesta este un punct important de plecare când se dorește retentia angajatilor. Este o metodă care îți va aduce doar beneficii și te va pune într-o lumină bună, deoarece vei demonstra că pui preț pe oamenii din compania ta.

Știm cât se vorbește despre importanța lucrurilor mici în diverse contexte. Poți construi o cultură de apreciere în interiorul bussines-ului prin anumite gesturi de apreciere. Dacă vei arăta că ești interesat de dezvoltarea profesională și personală a oamenilor din interiorul companiei, te vei face plăcut, iar acest fapt va contribui la retentia angajatilor. Sinceritatea față de aceștia și exprimarea recunoștintei pentru munca depusă ajută la modul în care este percepută întreaga organizație atât din interior, cât și din afară.

Totodată, dacă le vei arăta că ai încredere deplină în ei și în abilitățile lor, le vei transmite un sentiment de siguranță și îi vei responsabiliza și mai mult. Aprecierea muncii oamenilor în fața colegilor este o altă metodă care poate ajuta la retentia angajatilor. Spune în mod public cât de importante sunt proiectele lor și pentru alte departamente și creează oportunități de a se face auziți în cadrul companiei.

Recompensa arătată pentru rezultate notabile contribuie la retentia angajatilor

retentia angajatilor 3

Dacă vei oferi recompense pentru performanță în cadrul organizației, angajații vor fi motivați să continue să facă eforturi suplimentare. De la mesaje de apreciere, mici cadouri personalizate sau bonusuri, orice astfel de gesturi vor contribui la retentia angajatilor. Când un vechi membru al echipei sărbătorește o bornă importantă în carieră, poți organiza un mic eveniment care îl va face să se simtă apreciat de toată echipa.

Mulți dintre angajații seniori ai companiilor sunt de părere că au în continuare multe de oferit pe plan profesional, chiar dacă unii se apropie ultima parte a carierei. De asemenea, își doresc să învețe lucruri noi, să facă o diferență pozitivă și să se simtă utili în cadrul unei organizații atât timp cât au energie necesară. Ce mai contribuie la retentia angajatilor cu mare experiență sunt bonusurile personalizate. În unele cazuri, profesioniștii cu o vechime importantă nu își doresc neapărat măriri salariale sau beneficii materiale.

Ei caută experiențe noi, recunoștintă pentru îndeplinerea unei sarcini dificile și în general lucruri care să contribuie la starea lor de bine. De asemenea, pentru aceștia este foarte importantă sănătatea și siguranța familiei lor. Recompense oferite în aceste privințe sunt căutate de către membrii mai vechi ai organizațiilor, alături de flexibilitate în privința modului de lucru.

Nu lăsa potențialul angajaților tăi nedescoperit și implică-i în decizii importante

Menține-ți oamenii din companie informați în legătură cu deciziile importante și arată-le că pot apela la tine în cazul în care au nevoie. Stimulează-le partea creativă și din când în când propune-le mici provocări prin care pot veni cu idei de proiecte. Retentia angajatilor poate fi făcută și prin sarcini de lucru în care să-și folosească energia în alt mod decât într-o zi obișnuită. Astfel, profiți de întregul lor potential și este posibil să descoperi lucruri noi despre ei, care pot aduce beneficii afacerii tale.

Angajații care sunt respectați pe deplin și sunt valorizați au tendința de a rămâne la un loc de muncă pentru o perioadă îndelungată. Specialiștii care au crescut alături de companie sunt cu atât mai importanți pentru afacerea ta, iar eforturile de a-i ține mulțumiți trebuie să fie constante. Un loc de muncă unde un profesionist nu se va simți mulțumit poate fi un loc de unde să plece cu ușurință. Acest fapt va costa bani, timp și energie pentru a găsi un înlocuitor pe măsură. De aceea, este important să pui accent pe retentia angajatilor, mai ales pe cei care s-au dovedit productivi și cu rezultate constante în companie.

semnatura-echipa-UCMS