Criterii de Evaluare a Angajatilor | Care sunt cele mai importante?
criterii de evaluare a angajatilor

Ce criterii de evaluare a angajatilor să utilizezi în compania ta?

Ce criterii de evaluare a angajatilor să utilizezi în compania ta?

Lectură de 4 minute

Atunci când dorești să analizezi performanța oamenilor din companie, este important să stabilești anumite criterii de evaluare a angajatilor, relevante pentru activitatea fiecăruia. Dacă este realizată corect, evaluarea angajaților îi ajută pe aceștia să-și îmbunătățească stilul de muncă, comunicarea, să utilizeze mai eficient resursele disponibile și să fie mai productivi. Definirea clară a unor criterii de evaluare a angajatilor te ajută să identifici mai ușor ce trebuie îmbunătățit și să iei acțiune în timp util.

Citește și:

» Cum te ajută o soluție digitală în evaluarea anuala a angajatilor?
»
Cinci aptitudini profesionale necesare pentru o muncă eficientă în echipă

De ce să evaluezi activitatea personalului?

Pentru ca organizația ta să progreseze constant, ai nevoie de o analiză completă asupra proceselor și a activității personalului, la anumite intervale de timp. Evaluarea performantelor angajatilor te ajută să măsori cât de productiv sunt aceștia, care este valoarea pe care o aduc organizației, și să identifici unde ar fi loc de îmbunătățire, pentru ca ulterior să iei inițiativă în acest sens. Având criterii de evaluare a angajatilor bine definite, procesul de analiză îți va răspunde exact la întrebările care contează.

Stabilește criterii de evaluare a angajatilor clare

Evaluarea performanței la locul de muncă presupune de obicei revizuirea modului în care sarcinile și activitatea angajaților se potrivesc cu așteptările companiei. Evaluările constante ajută angajații să își îmbunătățească modul de lucru și să înțeleagă mai bine așteptările angajatorului.

criterii de evaluare a angajatilor 2

Pe baza rezultatelor evaluării, poți lua în calcul promovarea angajatilor, acordarea unor bonusuri sau dezvoltarea angajatilor printr-un program de training. Prin urmare, este necesar să ai criterii de evaluare a angajatilor generale, dar și specifice fiecărui membru al echipei sau departamentelor.

Cele mai importante criterii de evaluare ale angajatilor

În elaborarea unui plan pentru evaluarea personalului, ai nevoie să iei stabilești anumite competențe esențiale pe care să le să măsori. Profile Performance Indicator, realizat de Optimus Performance, propune următoarele cinci criterii de evaluare a angajatilor, de la care să pornești pentru a oferi feedback cu privire la performanța acestora:

  • Productivitatea muncii– eficiență în realizarea lucrurilor, în raport cu cerințele de timp și costuri;
  • Calitatea muncii – aderarea la un anumit standard al calității muncii stabilit în cadrul departamentul sau al companiei;
  • Inițiativa angajatului – capacitatea de a acționa fără ajutorul sau insistența altora;
  • Munca în echipă – modul în care angajatul își desfășoară activitatea în cadrul unei echipe, pentru a produce rezultatul dorit;
  • Abilitatea de a rezolva probleme – procesul de găsire a unei modalități de a rezolva cu succes o situație sau o problemă dificilă.

Ce alți factori poți include în procesul de evaluare?

Împreună cu aspectele principale menționate anterior, care se aplică indiferent de domeniul de activitate și de fișa postului, există câteva criterii de evaluare a angajatilor de care poți tine cont în analiza performanței personalului. Acești factori pot fi:

  • Abilități de comunicare eficienta – Modul în care angajatul își transmite cunoștințele și gândurile, pune întrebări și ține cont de informațiile primite de la ceilalți colegi;
  • Progresul profesional – Analizează dacă angajatul și-a atins obiectivele stabilite, dacă a acumulat cunoștințe noi, dacă a dobândit alte abilitati profesionale între timp;
  • Adaptabilitate – Se referă la modul în care angajatul gestionează schimbările, dacă este receptiv la idei noi, și în ce măsură are capacitatea de a-și adapta stilul de lucru la o nouă situație;
  • Planificare și organizare – Cât este de organizat angajatul în activitatea zilnică? În ce măsură știe să-și prioritizeze sarcinile pe termen scurt și pe termen lung? Cât de eficient își gestionează timpul pentru a respecta termenele limită?
criterii de evaluare a angajatilor 3

Aceste criterii de evaluare a angajatilor au rolul de a te ajuta să obții o imagine cât mai clară asupra performanței membrilor din companie. De asemenea, în analiza activității lor poți lua în calcul anumiți indicatori de performanta caracteristici unui anumit departament, indicatori stabiliți din timp și pentru care au fost setați anumiți pași.

Include autoevaluarea în proces

Oferă angajaților oportunitatea de a-și evalua propria performanță și include aceste detalii în sesiunile de evaluare. Ele pot oferi o perspectivă unică asupra calității muncii depuse și asupra capacității lor de a atinge obiectivele stabilite. Totodată, este o modalitate care te ajută să înțelegi care sunt punctele forte și punctele slabe pe care le au angajații, din perspectiva lor.

Fii consecvent în ceea ce privește evaluările

Alături de definirea unor criterii de evaluare a angajatilor, este important să stabilești un program al evaluărilor de performanță, de care să ții cont. Spre exemplu, dacă stabilești ca evaluările să aibă loc de două ori pe an, asigură-te că ele au loc conform planificării. În acest fel, angajații se vor pregăti pentru aceste analize ale activității profesionale și vor vedea că sunt importante pentru tine.

Digitalizează evaluarea angajatilor din companie

Ai nevoie de un soft HR pentru un proces eficient de evaluare a angajatilor? Descoperă soluția dezvoltată de UCMS by AROBS, True HR, care îți permite să gestionezi digital evaluarea angajaților din compania ta. Programează un demo gratuit sau contactează-ne prin e-mail la [email protected]!