Cresterea Productivitatii Muncii | Metode eficiente pentru productivitate
cresterea productivitatii muncii

Metode eficiente pentru cresterea productivitatii muncii

Metode eficiente pentru cresterea productivitatii muncii

Lectură de 5 minute

Organizațiile sunt într-o căutare constantă de modalități care să ajute la cresterea productivitatii muncii, pentru ca resursa umană disponibilă să își desfășoare activitatea cât mai eficient. Pe măsură ce se dezvoltă și lucrează la strategiile pe termen lung, business-urile iau în considerare tot mai mult implicarea și performanța angajaților. Angajatorii își doresc să aibă parte de oameni care sunt implicați atât în activitatea zilnică, dar și pe termen lung. Prin urmare, cresterea productivitatii muncii este unul dintre obiectivele principale pentru a avea o organizație de succces.

Citește și:

» Folosește metode de comunicare digitala în compania ta
» Contribuie la pregatirea profesionala a angajaților

Productivitatea muncii contribuie la succesul pe termen lung

Performanțele individuale ale unui angajat în activitatea profesională reprezintă nivelul acestuia de productivitate, care poate fi îmbunătățită prin diverse metode. Depunerea unui efort consistent la locul de muncă contribuie la cresterea productivitatii muncii, iar întreaga organizație va avea de câștigat. În acest sens, există mai multe avantaje: business-ul devine mai profitabil, se dezvoltă mai rapid, cererile clienților sunt îndeplinite mai eficient, iar compania rămâne competitivă în domeniul în care activează.

În funcție de obiectivele stabilite cu fiecare departament sau angajat în parte, productivitatea poate fi măsurată prin compararea diferențelor dintre așteptările și rezultatele obținute la finalului unei anumite perioade de timp.

Programe de training pentru aptitudini îmbunătățite ale oamenilor

cresterea productivitatii muncii 2

Platformele digitale de training angajati sunt foarte utile pentru cresterea productivitatii muncii. Prin programe de instruire îndreptate spre nevoile oamenilor, aceștia își vor dezvolta anumite abilități sau le vor îmbunătăți pe cele existente. În acest fel, vor reuși să fie mai productivi, având cunoștințele și mijloacele necesare să-și desfășoare activitatea într-un timp mai scurt.

Ulterior, evaluarea angajaților îți va permite să observi dacă mai sunt aspecte care pot fi dezvoltate pentru cresterea productivitatii muncii.

Este important de asemenea să înțelegi cel mai potrivit mod prin care aceștia vor asimila informații utile pentru activitatea profesională, pentru a avea parte de o dezvoltare profesionala croită pe propriile nevoi. În plus, poți include în programele de training digital și cursuri de management al timpului, pentru ca aceștia să-și poată optimiza activitatea de zi cu zi.

Optimizarea timpului pentru cresterea productivitatii muncii

Utilizarea orelor de muncă într-un mod cât mai eficient contribuie semnificativ la o productivitate ridicată a angajaților, prin faptul că vor fi mai bine organizați și se va pierde mai puțin timp în decursul unei zile. Un studiu al celor de la Clockify arată faptul că în medie, ne petrecem 13 ore pe săptămână pentru emailurile de la locul de muncă.

cresterea productivitatii muncii 3

Atunci când este posibil, se recomandă alocarea unui interval de timp dedicat doar pentru citirea și trimiterea email-urilor, de exemplu o oră dimineața sau la mijlocul zilei. Astfel, celelalte activități zilnice nu vor fi întrerupte în mod constant, fapt care poate contribui la scăderea productivității. Totodată, este recomandat ca mesajele transmise să aibă o structură clară, precisă și scurtă pentru a putea fi formulate fără a fi nevoie de un timp îndelungat.

Înlocuirea unor întâlniri online cu un mijloc de comunicare mai rapid și mai precis, precum emailul, este o altă modalitate pentru cresterea productivitatii muncii. Prin urmare, analizează care dintre întâlnirile săptămânale programate pot fi înlocuite de email-uri, și păstrează doar întâlnirile esențiale. În plus, poți reduce timpul petrecut în fiecare apel video, pentru a câștiga timp ce poate fi utilizat în alte scopuri.

Oferă joburi flexibile, pentru stiluri diferite de lucru

Oamenii sunt diferiți în ceea ce privește orele de maximă productivitate din timpul zilei așa că respectarea unui program strict de 9 la 5, sau munca intensă de la primele ore ale dimineții poate să nu fie formatul ideal pentru toată lumea. Prin urmare, oferă un program de lucru flexibil, în care angajații să-și aleagă ora de începere a activității zilnice.

Cresterea productivitatii muncii poate fi realizată în acest fel, dar și prin posibilitatea unui sistem work from home. Într-o altă cercetare realizată de Clockify, s-a descoperit faptul că 65% dintre angajați consideră că sunt mai productivi când își desfășoară activitatea de la distanță, în timp ce 47% dintre ei și-ar dori acest beneficiu din partea companiei.

Rolul unor beneficii extrasalariale în cresterea productivitatii muncii

productivitate crescuta

Încurajează angajații să aibă mai multă grijă de ei înșiși, pentru a avea un nivel ridicat energie și implicare în timpul programului de muncă. Prin urmare, recomandă-le utilizarea beneficiilor extrasalariale oferite acestora, cum ar fi asigurări de sănătate, abonamente la sală, fonduri pentru cultură și divertisment sau pentru hobby-urile personale.

Asigurați-te că angajații au luat la cunoștintă toate aceste beneficii și încurajează utilizarea lor, iar efectele se vor simți și în ceea ce privește cresterea productivitatii muncii.

Recunoașterea performanței angajaților

Arată apreciere angajaților pentru realizările lor și pentru munca depusă înspre îndeplinirea obiectivelor. Oamenilor le face plăcere să știe că munca lor consisentă este apreciată, iar un studiu efectuat de Octanner arată că 79% dintre angajați renunță la locul de muncă din cauza lipsei de apreciere din partea organizației.

Asemenea gesturi îi ajută la creșterea încrederii în abilitățile și forțele proprii, așa că alocă timp pentru a evidenția realizările și punctele forte ale oamenilor într-un cadru potrivit. Manifestarea aprecierii eforturilor depuse de angajați este un factor important în cresterea productivitatii muncii și ușor de realizat în același timp.

Cultura organizationala contribuie la cresterea productivitatii muncii

Cultura unei companii este alcătuită din mai multe elemente importante, inclusiv un mediu de lucru sănătos, viziunea companiei, comportamente și obiceiuri ale managementului, proceduri interne și altele. Cresterea productivitatii muncii se poate realiza mai ușor în organizațiile care pun accentul pe construirea unor relații profesionale solide și care recompensează munca în echipă.

Cresterea productivitatii muncii, esențială în orice organizație

Pentru a ajunge la rezultatele dorite în privința productivității și a eficienței, trebuie urmați pașii potriviți. Acordă o atenție specială lucrurilor benefice pentru bunul demers al organizației și observă pe parcurs care sunt soluțiile potrivite pentru fiecare departament sau angajat în parte.

Cresterea productivitatii muncii este esențială pentru a îndeplini cu succes obiectivele stabilite la nivel de companie, dar și pentru o organizare internă eficientă. Oferă condiții de muncă la nivel înalt, optimizează timpul de lucru și oferă resursele care sprijină activitatea profesională a fiecărui om din echipa ta.

semnatura-echipa-UCMS