Cereri de Concediu | Cum poți eficientiza înregistrarea cererilor?
cereri de concediu

Cum poți eficientiza înregistrarea cererilor de concediu?

Cum poți eficientiza înregistrarea cererilor de concediu?

Lectură de 3 minute

În mediul profesional, digitalizarea asigură un flux rapid al proceselor administrative, cum ar fi înregistrarea unor cereri de concediu. Adoptarea tehnologiei pentru operațiunile de resurse umane, în organizațiile din diferite domenii de activitate, a transformat modul în care specialiștii HR își desfășoară activitatea. De asemenea, a oferit angajaților posibilitatea de a utiliza instrumente digitale intuitive pentru a trimite cereri de concediu, pentru a vizualiza date personale sau pentru a accesa documente de interes general din cadrul companiei.

Citește și:

Imagine de ansamblu asupra solicitărilor de concediu

Minimizarea birocrației și eficientizarea timpului de lucru se află, în general, printre prioritățile companiilor. De aceea, numeroase business-uri au decis să aleagă implementarea unor solutii software care să poată fi folosite în sarcinile recurente. Un soft resurse umane este un instrument valoros pentru angajații care vor să trimită cereri de concediu la locul de muncă.

Prin portalul angajatului, inclus în aplicația True HR, angajații pot să trimită cu ușurință cereri de concediu, să urmărească starea acestor solicitări și să vadă dacă au fost aprobate sau refuzate. Portalul poate fi accesat și prin soluția True HR in Touch, un punct de informare public care permite angajaților să efectueze cereri de concediu, chiar dacă nu utilizează un calculator pentru a-și desfășura activitatea profesională.

Eficientizarea unui proces greoi cu o aplicatie HR

cereri de concediu 2

Unul dintre avantajele cele mai importante ale utilizării unei soluții digitale pentru a trimite cereri de concediu este că eficientizează procesul atât pentru angajat, cât și pentru departamentul de resurse umane. Softul înlocuiește cu succes proceduri care necesită un timp îndelungat pentru a fi duse la bun sfârșit. În loc să scrie o cerere pe hârtie sau să trimită un e-mail, angajații se pot autentifica în portal pentru a trimite cu ușurință cereri de concediu.

Cum funcționează softul prin care se trimit cereri de concediu?

Odată ce o solicitare este trimisă, aceasta este direcționată către superior sau către specialistul HR pentru examinare și aprobare sau respingere. Din portal, poate fi urmărită starea cererii, astfel încât angajații să poată vedea când cererea lor a fost aprobată sau respinsă, sau dacă se află în continuare în așteptare. De asemenea, este trimisă în mod automat o notificare către angajați, atunci o cerere a fost aprobată sau respinsă. Prin urmare, softul de resurse umane permite vizualizarea și aprobarea cu ușurință a unor cereri de concediu în sistem centralizat. Astfel, ai siguranța că cererile sunt procesate în timp util și că angajații au parte de răspuns rapid cu privire la solicitările lor.

Planificarea programului de muncă, simplificată

cereri de concediu 3

Un alt beneficiu al utilizării software-ului de resurse umane pentru cererile de concediu este că îi ajută pe manageri și personalul de resurse umane să rămână organizați. Software-ul oferă o imagine de ansamblu asupra cererilor de concediu, facilitând planificarea absențelor angajaților, dar și stabilirea unui înlocuitor atunci când cineva lipsește pentru o anumită perioadă de timp.

De asemenea, există posibilitatea ca True HR să fie utilizat pentru a planifica zilele în care cineva muncește de la birou sau în sistem work from home.

Respectarea regulamentului intern și a legislației în vigoare

În plus, True HR ajută, de asemenea, la asigurarea conformității cu politicile companiei și cu legile muncii în ceea ce privește zilele de concediu. De exemplu, softul calculează automat câte zile de concediu mai are disponibile un angajat, și nu permite efectuarea unor cereri de concediu care depășesc numărul de zile de concediu disponibile, existând o avertizare în acest sens. Acest lucru ajută la prevenirea erorilor și la prevenirea efectuării unor cereri de concediu pentru mai multe zile decât au disponibile.

Utilizarea True HR pentru a gestiona cererile de concediu transformă întregul proces atât pentru angajați, cât și pentru manageri și specialiștii HR. Operațiunea se eficientizează semnificativ, deoarece poate fi realizată intuitiv, într-un timp scurt și într-un mod organizat.

Află mai multe despre avantajele utilizării True HR în compania ta

Ai nevoie de o soluție prin care angajații să poată trimită cereri de concediu rapid? Îți dorești să poți gestiona cu ușurință solicitările lor, iar astfel ei să primească un răspuns în timp util? True HR îți pune la dispoziție metode rapide pentru efectuarea acestor operațiuni. Aplicația complexă dezvoltată de UCMS by AROBS include 19 funcționalități multiple, printre care True Portalul Angajatului, True HR in Touch și True Work from Home, utile pentru planificarea concediilor și a modului în care lucrează angajații.

Pentru a afla mai multe detalii despre True HR, dar și despre alte soluții digitale dezvoltate de UCMS by AROBS, programează acum o sesiune demo gratuită.