Cele mai căutate beneficii extrasalariale de către angajați

Cele mai căutate beneficii extrasalariale de către angajați

beneficii extrasalariale 1

Cele mai căutate beneficii extrasalariale de către angajați

În ultima perioadă, angajații și-au îndreptat atenția tot mai mult spre beneficii extrasalariale care să-i stimuleze să rămână în cadrul unei companii. Neacordarea lor de către angajator poate reprezenta un motiv pentru o schimbare în carieră, unde facilitățile să fie mulțumitoare.

Companiile caută să țină pasul cu nevoile și cerințele oamenilor, dar uneori sunt condiționate de legislație, atunci când vine vorba de bonusurile acordate pentru angajați. Din cauza dificultăților economice, unele companii au fost nevoite chiar să sisteze sau să reducă beneficiile acordate acestora.

Citește și:

» Cum a schimbat pandemia procesul de recrutare si selectie? Află noile tendințe din domeniu
» Lucru de acasă – un trend care să rămână și în era post COVID-19? Ce previzionează companiile?

Beneficii extrasalariale nou apărute în ultima perioadă

Printre noutățile apărute în privința beneficiilor extrasalariale sunt banii acordați pentru acoperirea cheltuielilor cu telemunca ori care să acopere costurile pentru grădinița copiilor angajaților, cât și stimulente pentru adopție. De asemenea, unele companii au început să pună la dispoziție angajaților chiar și servicii de terapie, având în vedere provocările întâmpinate în ultimul an.

beneficii extrasalariale 3

Conform unui studiu efectuat de eJobs, cei mai mulți dintre angajatori (48%) oferă beneficii extrasalariale cu o valoare între 200 și 400 de lei. Doar 4,3% dintre cei chestionați au spus că oferă angajaților bonusuri mai mari de 1.000 de lei. Abonamentele la clinici medicale private sunt oferite de 55% dintre participanții la acest sondaj.

Cele mai comune beneficii extrasalariale

De asemenea, unele companii oferă salariaților un buget anual pentru hobby-uri, pe care ei îl pot folosi după bunul plac pentru achiziția de cărți, aparate foto sau console de gaming. Dacă aceștia sunt părinți, le oferă copiilor din întreținere cadouri de Crăciun ori de ziua copilului.

În contextul pandemiei și a limitării interacțiunii umane, unele beneficii extrasalariale s-au transformat. Spre exemplu, în locul abonamentului la sală, angajații au putut folosi contravaloarea acestuia pentru a achiziționa echipament sportiv pe care să-l folosească în confortul și siguranța propriei case.

Posibilitatea de a-ți trece soțul/soția pe asigurarea medicală privată oferită de companie este un alt beneficiu oferit de către firme, ori contribuția la pilonul doi de pensii. Orientarea spre sănătatea și bunăstarea salariaților este un argument în plus în favoarea companiei tale.

Printre alte beneficii extrasalariale care pot fi acordate angajaților se numără training-uri pentru dezvoltarea profesională, care îi vor ajuta atât pe ei, cât și compania. De asemenea, plata în avans a salariului este o facilitate cerută de tot mai mulți angajați, fiind utilă în dese rânduri, aceasta poziționând compania în preferințele candidaților într-un proces de recrutare.

beneficii extrasalariale 4

Deși există noutăți în această privință, salariații folosesc cel mai mult facilitățile cu care sunt obișnuiți de mai mult timp, adică tichetele de masă, serviciile medicale private și decontarea cheltuielilor de transport. De asemenea, unele companii au alocat resurse financiare pentru amenajarea biroului de acasă, lucru pe care angajații l-au văzut util.

Sunt anumite beneficii extrasalariale criterii de departajare la alegerea unui job?

Chiar dacă unele beneficii extrasalariale au crescut ca valoare sau au fost adăugate și unele noi, acestea par să nu facă diferența atunci când un candidat își alege un nou loc de muncă, mai notează același studiu. Bonusurile acordate pe lângă remunerația financiară nu sunt un criteriu prin care oamenii decid viitorul loc de muncă, spun managerii de resurse umane.

Ele pot cântări totuși în viziunea pe termen lung a angajatului și în decizia de a rămâne într-o companie. Acesta poate să opteze pentru a rămâne în cadrul unei firme unde are parte de beneficii extrasalariale, care, însumate cu salariul, s-ar apropia de suma pe care ar putea să o primească lunar de la un alt job.

Care este tendința acordării de beneficii extrasalariale

Situația economică incertă din prezent a făcut ca unele companii să reducă beneficiile acordate angajaților. Altele le-au eliminat de tot și așteaptă o redresare pe partea economică pentru a le introduce din nou. Noutățile apărute în privința de beneficii extrasalariale sunt binevenite pentru salariați și ajută la menținerea unei satisfacții personale în relația cu angajatorul, dar aduce și un sentiment de apreciere și valorizare. Odată cu apariția generațiilor noi de angajați, dorințele lor când vine vorba de beneficii extrasalariale se modifică iar dacă vei reuși să răspunzi la nevoile lor vei rămâne competitiv pe piață și în topul preferințelor candidaților.

semnatura-echipa-UCMS