Ce este organigrama și cum te ajută un soft organigrama în activitățile HR?
soft organigrama Banner

Ce este organigrama și cum te ajută un soft organigrama în activitățile HR?

Ce este organigrama și cum te ajută un soft organigrama în activitățile HR?

Lectură de 3 minute

Un soft organigrama este un program electronic menit să realizeze structura organizatorică a companiilor. Utilitatea acestuia constă în faptul că îți oferă o viziune clară asupra departamentelor din companie, a posturilor și a modului de distribuire al angajaților. Asigură un management unitar, iar departamentele de HR își pot construi strategiile într-un mod mult mai eficient.

Citește și:

» Oferă-le angajaților toate informațiile necesare cu True Portalul Angajatului
» Cum ajută digitalizarea departamentele de HR și payroll?

Ce este organigrama unei firme?

Organigrama unei firme reprezintă schița grafică a structurii organizatorice care înfățișează modul de funcționare a unei companii și relațiile dintre departamente. Aici sunt dispuse toate entitățile din care este compusă o afacere. De asemenea, înfățișează detaliile în ceea ce privește modul de organizare și de funcționare. Cu alte cuvinte organigrama reprezintă structura organizatorică a unei companii.

Scopul acesteia este de a avea o imagine de ansamblu foarte clară în ceea ce privește derularea activității. Fiind prezente toate departamentele și posturile, precum și relațiile dintre ele, organigrama unei firme evidențiază modul în care sunt distribuite sarcinile. Vei putea vedea superiorii și persoanele din funcții de execuție, alături de responsabilitățile fiecăruia și canalele de comunicare.

Cum te poate ajuta un soft organigrama în activitățile de HR?

soft organigrama

Așa cum am menționat, organigrama te ajută să înțelegi modul de funcționare al companiei. Un soft organigrama îți oferă toate detaliile referitoare la modul în care se desfășoară activitatea. De aceea, consultarea acestei structuri te va ajuta la:

 • organizarea sarcinilor pe departamente;
 • crearea strategiilor de administrare a personalului;
 • crearea relațiilor dintre membrii departamentelor în funcție de posturile ocupate, precum și a relațiilor dintre departamente;
 • stabilirea coordonatorilor de echipă și a responsabililor de proiecte;
 • în funcție de numărul de angajați existenți într-un departament și a sarcinilor aferente, stabilirea unei scheme de recrutare precum și a responsabilităților ce vor fi alocate noilor angajați;
 • în condițiile de telemuncă și a adoptării modelului de lucru hibrid un soft organigrama te ajută la crearea programului angajaților în funcție de relațiile dintre departamente și interdependența atribuțiilor;
 • în funcție de relațiile dintre departamente și membrii grupurilor poți defini echipele pentru participarea la team building-uri sau chiar pentru deplasările în delegație.

Altfel spus, un soft organigrama este cheia spre a te familiariza cu modul în care funcționează o societate, ajutându-te să construiești planuri și să iei decizii.

De ce să alegi True Organigrama?

soft organigrama 1

Un soft organigrama performant este un aliat de nădejde pentru departamentele de HR. True HR este un soft de resurse umane cu o experiență de 19 ani, care se pliază pe orice tip de afacere, indiferent de industria în care se încadrează. În toți acești ani de experiență am acumulat cunoștințe, de aceea toate funcționalitățile noastre se află într-un proces continuu de îmbunătățire.

Mai mult decât atât, acest soft organigrama este configurabil, motiv pentru care se pliază pe nevoile oricărei afaceri.

Cu True Organigrama creezi structura organizatorică a afacerii tale în format digital. Te ajută să definești relațiile dintre angajați atât din cadrul aceluiași departament, cât și între departamente. Prin urmare, un soft organigrama te ajută să creezi strategii de personal foarte bine organizate și stabile.

Dinamica unei companiei se află în continuă schimbare. Cu True HR soft organigrama poți reactualiza structura organizatorică ori de câte ori este nevoie, printr-o modalitate foarte simplă, oferindu-ți flexibilitatea de care ai nevoie.

True Organigrama te ajută să:

 • vizualizezi toate subsidiarele companiei și departamentele fiecăreia în parte;
 • generezi organigrame simple sau complexe, în diferite formate;
 • generezi automat rapoarte pentru a vedea în detaliu ierarhia dintre departamente;
 • ai o vizualizare grafică a departamentelor și a posturilor existente;
 • clarifici atribuțiile fiecărui angajat în parte și stabilești relațiile dintre activități.
semnatura-echipa-UCMS