Oferă beneficii atractive pentru angajații tăi

Oferă beneficii atractive pentru angajații tăi

beneficiile angajatilor

Oferă beneficii atractive pentru angajații tăi

O atenție sporită către beneficiile angajatilor ajută companiile să fie în topul preferințelor candidaților și contribuie la brandul de angajator. Este important să le găsești pe cele care contează cu adevărat pentru personalul tău, dar și pentru oamenii pe care ai vrea să îi recrutezi. Unul dintre trendurile actuale din lumea HR, dar și din următorii ani este legat de beneficiile angajatilor și personalizarea lor astfel încât să răspundă nevoilor și așteptărilor acestora. Desigur, trebuie luate în calcul posibilitățile financiare reale companiei, care pot fi diferite în funcție de momentul de dezvoltare în care se află.

Citește și:

» Cum te ajută un brand de angajator puternic
» Cum contribuie programele de wellbeing pentru angajați și pentru companie

Așteptările în ceea ce privește beneficiile angajatilor

Pentru a folosi eficient bugetul alocat pentru bonusuri, identifică-le pe cele importante pentru ei. O analiză a nevoilor personalului te poate ajuta ca lista cu beneficiile angajatilor să corespundă cât mai mult cu dorințele lor. Află care sunt interesele și pasiunile lor și nu vei da greș în alegerea facilităților. Prin această metodă, vei eficientiza costurile, iar membrii companiei vor aprecia efortul tău de a le oferi bonusuri care contează pentru ei.

Atunci când alcătuiești un pachet de beneficii, trebuie să iei în considerare accesibilitatea lor. De exemplu, un abonament la un anumit centru sportiv nu va putea fi utilizat de către angajații care lucrează total remote din alt oraș. Mai mult, ar putea să nu își dorească o asemenea facilitate și să prefere altceva în schimb, cum ar fi mai multe zile anuale de concediu de odihnă.

Beneficiile angajatilor personalizate

beneficiile angajatilor 2

Pentru a răspunde cât mai bine dorințelor proprii, există posibilitatea ca angajații să-și aleagă beneficiile dintr-o listă pusă la dispoziție de companie. În limita unui sume alocate pentru fiecare salariat, aceștia au libertatea de a-și personaliza bonusurile. Cheltuirea unui anumit buget conform preferințelor poate fi cea mai bună soluție atât pentru angajați, cât și pentru angajator.

Sumele pot acoperi costuri cu diverse hobby-uri, cursuri, vacanțe sau pentru achiziția de mobilier pentru amenajarea biroului de acasă. În funcție de generație, dar și de fiecare persoană în parte, diversitatea în ceea ce privește benefiicile angajaților este ridicată.

Posibilitățile de dezvoltare profesională prin programe de training angajati, ori pachete de servicii medicale sunt câteva dintre beneficiile angajaților cele mai căutate. Totodată, posibilitatea de a avea un program flexibil sau de a lucra în sistem work from home sunt considerate foarte utile de către salariați.

Schimbarea avantajelor și beneficiilor angajaților

Un studiu din 2021 efectuat în Regatul Unit de către Perkbox a arătat faptul că lista preferată cu beneficiile angajatilor nu conține avantaje legate de birou. Dintre peste 1.500 de repondenți, doar 4% au spus că primesc în prezent avantajele extrasalariale potrivite pentru ei. De aceea, beneficiile angajatilor au nevoie de o reinventare, pentru a oferi personalului satisfacția că organizațiile fac un efort pentru a-i mulțumi în această privință. Totuși, vor rămâne în centrul atenției pentru o durată lungă bonusurile care ajută la menținerea unui echilibru între viața profesională și cea personală.

Beneficiile angajatilor care fac diferența pe piața de recrutare

Pentru a fi competitiv când vine vorba de recrutarea unor profesioniști, dar și pentru o retenție crescută a angajaților actuali, trebuie să ai în vedere mai mult lucruri, atât în legătură cu beneficiile angajatilor, dar și cu modul în care se desfășoară activitatea în cadrul companiei. Prin urmare, poți lua în considerare următoarele idei:

  • Program flexibil la locul de muncă;
  • Bonusuri și prime atractive;
  • Oportunități de dezvoltare profesională pe termen lung;
  • Pachete de servicii medicale și pentru wellbeing;
  • Tichete cadou pentru diferite ocazii sau tichete de vacanță;
  • Transparență și comunicare interna foarte bună;
  • Metode pentru integrarea rapidă a noilor angajați;
  • Folosirea tehnologiei performante.
beneficiile angajatilor 3

De asemenea, unele studii arată că mulți dintre angajații din zona IT apreciază companiile care se implică în campanii de responsabilitate socială și contribuie la binele comunității, dar le oferă și lor șansa de a face acest lucru. Sondajul efectuat de Perkbox în Regatul Unit a mai arătat că personalul care lucrează de la birou își dorește micul dejun și prânzul oferit de către companie, fiind printre beneficiile angajatilor cele mai căutate în rândul acestei categorii.

Un interes ridicat pentru îmbunătățirea abilităților profesionale ale oamenilor din companie va fi atât în folosul lor, cât și al business-ului. Ei vor avea șansa de a progresa, de a învăța lucruri noi pe care să le pună în aplicare în cadrul organizației. În același timp, oportunitatea de avansa pe alte poziții disponibile intern va crește. Ca angajator, nu va mai trebui să cauți candidați pentru unele posturi importante, fapt ce va duce la o reducere considerabilă a costurilor. De aceea, investiția în dezvoltarea personalului se numără printre beneficiile angajatilor care este de folos pe o perioadă îndelungată atât pentru salariat, cât și pentru companie.

Recunoștință și apreciere pentru eforturile depuse

Astfel de avantaje îți vor face mai ușoară sarcina de a atrage candidații potriviți pentru nevoile tale și vor avea un impact pozitiv asupra angajaților actuali. Totodată, contribuie la un brand de angajator puternic, lucru foarte benefic pe termen lung. Cunoașterea amănunțită a nevoilor salariaților și a candidaților, alături de găsirea celor mai bune metode pentru a le îndeplini, te vor ajuta la dezvoltarea organizației.

Recunoștința arătată salariațialor pentru contribuția adusă de ei afacerii tale este importantă. Dacă beneficiile angajatilor sunt pe măsura așteptărilor, ei vor fi mulțumiți, iar motivația și productivitatea de la locul de muncă va crește. O doză de creativitate și inspirație la alegerea bonusurilor te poate diferenția de concurență, iar șansele de a atrage oameni talentați și dedicați vor crește considerabil.

semnatura-echipa-UCMS