AROBS s-a listat la Bursa de Valori București
listare bursa arobs

AROBS s-a listat la Bursa de Valori București

AROBS s-a listat la Bursa de Valori București

Lectură de 4 minute

AROBS Transilvania Software s-a listat luni, 6 decembrie pe piața AeRO de la Bursa de Valori București, cu simbolul bursier AROBS pentru acțiunile tranzacționate. Este un punct de referință în parcursul companiei fondată de Voicu Oprean, cu o istorie de 23 de ani pe piața IT din România. AROBS a cunoscut o dezvoltare continuă încă de la înființare și până în prezent. Mai mult, compania are șapte birouri deschise în România și încă șapte în străinătate, furnizoare de servicii și soluții software pentru un număr mare de clienți din diverse industrii care activează în țări din Europa, America de Nord și Asia.

Citește și:

» Payroll trends – cele mai căutate caracteristici ale programelor de salarizare
» Transformarea afacerii cu cele mai potrivite instrumente digitale

În luna octombrie, compania fondată la Cluj-Napoca a atras suma de 74,2 milioane de lei la investitori în cadrul unui plasament privat pe piața AeRO. Fondurile obținute vor fi folosite pentru dezvoltarea companiei prin achiziția unor alte companii din domeniul IT din țară, dar și din străinătate. De asemenea, se dorește deschiderea unor noi filiale în piețele din Europa și SUA, dar și creșterea specializărilor din cadrul AROBS.

Listarea AROBS la bursă în cifre

Conform datelor furnizate de Ziarul Financiar, cei care au achiziționat acțiuni la plasamentul privat din octombrie au avut posibilitatea să înregistreze un profit de 43% în prima ședință de tranzacționare pe piața AeRO din 6 decembrie. Debutul la BVB a fost un succes pentru companie și în ceea ce privește raportarea la alte business-uri din domeniu. Cu o capitalizare de 884 de milioane de lei, prima ședință de tranzacționare a poziționat AROBS pe prima poziție în rândul companiilor IT de la Bursa din București.

listare bursa arobs 2

După listarea oficială de la Bursa de Valori București, prețul acțiunilor AROBS a înregistrat o creștere între 24% și 43% față de prețul din luna octombrie, din cadrul plasamentului privat. Intervalul de tranzacționare a fost între 1,68 lei și 1,94 lei pe acțiune, față de prețul de 1,357 lei din luna octombrie. Prin urmare, putem observa interesul ridicat al cumpărătorilor pentru compania AROBS și dorința de a investi într-o afacere în continuă dezvoltare.

După listarea la bursă de luni, fondatorul și CEO-ul AROBS Transilvania Software, Voicu Oprean, și-a împărtășit gândurile legate de viitorul companiei pe care o conduce:

„Mă bucur că încheiem anul cu o nouă reușită marca AROBS. Debutul acțiunilor noastre pe piața AeRO a Bursei de Valori București reprezintă un moment de reper important pentru mine și companie. Încă de la înființarea AROBS, din 1998, am sperat să devenim cea mai bună companie din regiune, cu cele mai interesante proiecte și unde să creștem o echipă excepțională. Cred că suntem, astăzi, cu un pas mai aproape de a ne transforma dorința în realitate și ținta mea este să ajungem cel mai important jucător internațional al industriei IT, cu servicii și produse inovatoare, pornit din Cluj.”

Dezvoltarea pe plan național a fost un obiectiv pe care Voicu Oprean și l-a propus încă de la începuturile sale ca antreprenor:
listare bursa arobs 3

„Dorim să nu ne oprim aici, dorim să mergem mai departe, să intrăm pe segmentul principal de la bursă și ulterior să fim prezenți în indicii bursieri. Dorința mea de la înființarea firmei a fost să reușesc să ne putem dezvolta în propria țară, să creștem business-uri adevărate în România, iar din acel moment am ajuns acum să avem angajați care sunt și acționari, care sunt continuu alături de mine în ceea ce privește evoluția și dezvoltarea firmei mai departe. AROBS are o cultură care ne face pe noi să creștem și să ne dezvoltăm prin inovare în principal.”

Achizițiile de noi companii din domeniul soluțiilor software, care contribuie la dezvoltarea grupului AROBS pot fi finanțate prin capitatul obținut în urma listării la bursă:

Mixtul de servicii și produse oferit de AROBS ne face pe noi să fim prezenți în piața internațională pe mai multe picioare, fapt ce ne dă sustenabilitate și potențial de creștere. Bursa ne permite să ridicăm bani în momentul în care avem proiecte importante, proiecte de achiziții, precum UCMS by AROBS, care oferă soluțiile True HR și dp-Payroll. Am reușit să luăm compania acum aproximativ 2 ani de zile și să o creștem, să o ducem într-o altă zonă. Soluțiile UCMS sunt implementate la câteva sute de clienți în România și continuă să crească și mai mult”, a adăugat Voicu Oprean.

Soluțiile software personalizate oferite de AROBS Transilvania Software sunt bazate pe cele mai noi tehnologii și au o prezență puternică atât pe piața din România, cât și în Europa Centrală și de Sud-Est. Compania are peste 950 de angajați și colaboratori și la momentul actual oferă soluții software pentru mai mult de 8.000 de clienți din 14 țări. La nivel individual, AROBS a înregistrat în anul 2020 o cifră de afaceri de 154,5 milioane de lei iar pentru anul 2021, sunt estimate venituri la nivel consolidat în grupul AROBS DE 192,7 milioane de lei.

semnatura-echipa-UCMS