Blog

5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când cumperi o aplicație HR

aplicatie HR

5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când cumperi o aplicație HR

O aplicație HR performantă este un instrument extrem de util pentru o administrare de personal eficientă. Totuși, achiziționarea unui program HR poate fi destul de dificilă. Întrucât există mulți furnizori și diversitate. De aceea alegerea softului potrivit pentru nevoile afacerii tale nu este o activitate întocmai ușoară. Astfel că am selectat 5 facilități primordiale care ar trebui să te ajute să alegi aplicația potrivită.

Citește și:

» Întrebări utile la cumpărarea soluției de gestionare resurse umane | Partea 1
» Întrebări utile la cumpărarea unui program de gestionare resurse umane | Partea 2

1. Verifică dacă aplicația de HR se poate adapta domeniului de activitate al afacerii tale

O aplicație HR este un soft foarte performant, care propune multe funcționalități. Ei bine, există posibilitatea ca unele dintre acestea să nu fie utile în cazul afacerii tale. Este adevărat că procedurile de resurse umane, la bază sunt aceleași pentru toate companiile. Însă la fel de adevărat este și faptul că în  practică pot apărea specificații care țin strict de domeniul de activitate. Un program HR care se poate personaliza pe nevoile tale te va ajuta să administrezi mai eficient toate sarcinile.

2. Află detaliile despre sistemul de stocare al datelor. Ai nevoie de infrastructură software și hardware dedicată?

program hr

O problemă la fel de importantă este legată de modul de stocare al datelor. Volumul mare de date ce sunt procesate și prelucrate trebuie stocate pe un server performant. Poate unele softuri nu dispun de acesta. Prin urmare, în prealabil ar trebui să investești separat în infrastructura hardware. În acest caz, costurile cresc. Iar procesul de achiziționare se îngreunează. Din acest motiv, te-ar ajuta ca acea aplicație HR pe care o vei implementa să îți ofere și acest beneficiu. Adică să permită stocarea datelor pe serverul companiei.  

3. Cere detalii despre modul de utilizare programului de HR. Sunt necesare cunoștințe tehnice avansate pentru a putea opera datele într-un mod cât mai optim?

Circulă stereotipul conform căruia oamenii de HR nu sunt persoane foarte tehnice. Desigur, nu este universal valabil. În plus, o experiență ușoară de utilizare este la fel de plăcută atât pentru un om tehnic, cât și pentru altul cu abilități tehnice mai puțin dezvoltate. De aceea este util să te raportezi și la cât de ușor sau intuitiv este softul. În HR sunt multe proceduri care trebuie gestionate. Prin urmare și aplicațiile HR sunt complexe. În consecință, o utilizare greoaie a softului poate mai mult încurca decât ajuta. Și cu siguranță nu îți dorești acest lucru. Cu atât mai mult cu cât scopul acestuia este să optimizeze munca.

4. Informează-te asupra vitezei de procesare a datelor și gradul de protecție pe care îl oferă

La fel de important ca aspectele enunțate anterior. Un volum mare de date trebuie procesate cu o viteză cât mai ridicată. Doar așa se poate fluidiza activitatea din departamentele de resurse umane. Dacă o aplicație HR rulează lent, procesele vor fi îngreunate. Astfel că poate încetini toată activitatea omului de HR. Mai mult, protejarea datelor este vitală. Nu doar din punct de vedere al GDPR-ului. Ci și pentru confidențialitate și dreptul la viață privată. De aceea, află care sunt măsurile de protejare a datelor pe care le oferă companie. Foarte important este să afli și care sunt metodele de acces.

5. Află dacă se impune un anumit număr limită de utilizatori și tipurile de roluri pe care aceștia le pot avea

aplicatie hr

Companiile specializate pe HR, dar și cele care au un departament dedicat cu siguranță au nevoie de conturi multiple de gestionare. Aici, de asemenea, în funcție de poziția pe care omul de HR o are și, implicit, sarcinile acestuia trebuie atribuite diferite roluri într-o aplicație HR. Află de la început dacă există un număr limită de utilizator în funcție de rolurile pe care le au.

Vei putea să îți organizezi activitatea din timp. Așadar îți va fi mai ușor să anticipezi noua modalitate de lucru a departamentului de resurse umane.

True HR – un program HR cu experiență și expertiză

Suntem o companie producătoare de soluții software pentru HR și Payroll prezenți pe piață de peste 24 de ani. De-a lungul timpului ne-am format experiența. Astfel că softul nostru – True HR poate fi adaptat pe orice tip de afacere, indiferent de industria în care activează. În prezent este utilizat cu încredere de peste 500 de parteneri cu renume la nivel național. Complexitatea softului este dată de prezența celor 19 module:

Contactează-ne și hai să discutăm mai multe despre softul nostru!

semnatura