Află care sunt etapele unui proces de recrutare eficient
etapele procesului de recrutare

Află care sunt etapele unui proces de recrutare eficient

Află care sunt etapele unui proces de recrutare eficient

Lectură de 4 minute

Atunci când o companie este în căutarea unor noi angajați, are nevoie să urmeze anumite etape ale procesului de recrutare pentru a găsi rapid oamenii potriviți. Prin stabilirea unor pași clari atunci când vine vorba despre angajarea unor candidați, aceștia vor fi găsiți în mod eficient și într-un timp mai scurt. Pentru a-ți îndeplini obiectivele, ai nevoie în primul rând de un anunț care să descrie cât mai detaliat poziția deschisă în cadrul companiei tale. Identificarea corectă a nevoilor și construirea unui plan prin care să găsești rapid candidații pe care îi cauți sunt elemente care trebuie de asemenea luate în calcul.

Astfel, ai șanse mai mari să atragi oameni pasionați de activitatea pe care o presupune funcția respectivă. Profesioniștii își îndreaptă atenția către anunțurile de job-uri bine structurate, în care se prezintă în detaliu cerințele pentru angajare, task-urile zilnice, dar și beneficiile de care ar urma să beneficieze. Pentru rezultate mai bune, postează anunțul de angajare pe mai multe platforme specifice și nu uita de platformele de Social Media. Dacă vei lua în calcul aceste aspecte, vei avea șanse mai mari să atragi oamenii pasionați de activitatea pe care o presupune funcția respectivă.

Citește și:

» Efectuează recrutarea si selectia personalului într-un mod eficient
» În ce fel contribuie munca la birou la integrarea mai rapidă a noilor angajați

Descoperă ordinea potrivită pentru tine în etapele procesului de recrutare

Este importantă alegerea membrilor din compania ta care să gestioneze etapele procesului de recrutare. Aceștia trebuie să fie obiectivi, să înțeleagă foarte bine nevoia de moment și să ia decizii pe criterii bine stabilite. O procedură bine creionată va crește semnificativ șansele de succes.

etapele procesului de recrutare 2

Pentru a economisi timp în selecția candidaților, poți să fii inovativ în ceea ce privește etapele procesului de recrutare. Dacă ești de părere că e o metodă potrivită pentru afacerea ta, poți alege să îi testezi abilitățile candidatului înainte de a trece la partea de interviu. Astfel, vor ajunge la o discuție amplă cu responsabilul de recrutare doar oamenii care se potrivesc cu cerințele tale. În acest mod, poți găsi mai repede persoanele de care ai nevoie pentru departamentul care duce lipsă de personal.

Ulterior, dacă un anumit candidat s-a ridicat la nivelul așteptărilor tale, poți merge mai departe în etapele procesului de recrutare. Stabilești o zi și o oră potrivită pentru o conversație în care să fie împărtășite așteptările și dorințele tuturor celor implicați.

Discuția poate avea loc la sediul companiei sau online, în funcție de disponbilitatea fiecăruia. Ulterior, dacă interviul decurge așa cum îți dorești, poți pregăti oferta pentru potențialul nou angajat pentru a i-o trimite. Pentru a menține ridicat interesul celor mai potriviți candidați, este important ca etapele procesului de recrutare să nu dureze foarte mult.

În acest fel, cresc șansele ca ei să nu accepte între timp alte oferte și, de asemenea, să fie impresionați de timpul scurt în care oferi un răspuns. Acest lucru dovedește profesionalism din partea ta și faptul că îi apreciezi pentru abilitățile lor. O astfel de strategie poate contribui semnificativ în decizia lor de a se alătura sau nu companiei tale.

Folosește True Recrutare pentru a selecta cei mai potriviți candidați

Un software dezvoltat special pentru a găsi eficient candidații potriviți pentru compania ta îți poate fi de mare ajutor. Treci prin etapele procesului de recrutare cu modulul True Recrutare, dedicat pentru selecția și angajarea de personal. Automatizezi procedurile de selectare a CV-urilor care îndeplinesc criteriile tale și economisești mult timp, dar și energie. Ajungi mai repede la profesioniștii pe care îi cauți să completeze un loc vacant într-un anumit departament al companiei.

etapele procesului de recrutare 3

Etapele procesului de recrutare sunt îndeplinite printr-un program performant, care adună CV-uri depuse pe site-uri precum BestJobs sau eJobs, iar tu doar le alegi pe cele care se ridică la nivelul așteptărilor tale. Se pot genera rapoarte, iar monitorizarea rezultatelor obținute după testele candidaților este mai ușoară prin această metodă.

Profilul candidatului ideal poate fi alcătuit din aplicația True HR, iar astfel să ajungi mai repede la oamenii potriviți pentru echipa ta. Comisia de recrutare poate lăsa comentarii după discuțiile cu cei care candidează pentru un loc disponibil în cadrul organizației, iar toți cei implicați în etapele procesului de recrutare pot analiza în timp util feedback-ul colegilor. Astfel se poate ajunge la o concluzie mai repede.

Crește forța de muncă din compania ta cu un instrument digital inovativ și fii printre preferințele profesioniștilor care își doresc o nouă provocare în carieră. Urmează pașii potriviți printr-o structură clar construită și adaugă oameni talentați în compania ta. Etapele procesului de recrutare alese cu atenție sunt o parte importantă când vine vorba de completarea departamentelor tale cu noi angajați.

semnatura-echipa-UCMS